Recept: soep van rode biet en zoete aardappelen

Aah... lente! We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Hoog tijd alvast voor een “boost je immuunsysteem-soepje” op basis van rode biet en zoete aardappel. Arm aan calorieën, rijk aan smaak én supergezond

Voor 4 personen

  • 1 rode ui
  • 1 rode peper (zonder zaadlijst)
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 el olijfolie
  • 3 grote rode bieten
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 l groentebouillon
  • peper en zout
  • 2 el mierikswortel (kant-en-klaar)
  • 120 ml zure room
  • 1/2 sap van citroen
  • 1/2 theelepel (of meer, naar eigen smaak) ahornsiroop

Voor de afwerking

  • 4 el pitten en zaden mixen (pompoen, zonnebloem, ...)
  • handvol jonge bietenblaadjes

Bereidingswijze

Schil de bieten en de aardappelen, snij in blokjes. Snij ook de ui, peper en knoflook fijn en doe ze in een grote pot met wat olijfolie. Rasp er de gember over. Stoof op een laag vuurtje tot de ui glazig is. Doe er dan de bieten en de aardappelen bij, schenk de bouillon erover en laat 45 min pruttelen. Mix de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Rooster de zaadjes en pitjes in een hete pan en zet opzij. Mix de mierikswortel door de zure room, en breng op smaak met citroensap en ahornsiroop. Schenk de soep in de borden, werk af met de pitjes, zaden en het bietenblad, en serveer met een kommetje zure room met mierikswortel.

Smakelijk!

Op zoek naar nog meer lekkere recepten?

Door: Ann Van Der Auwera
Foto’s: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content