Recept: ricottataartje met pistachenoten
Voor een taartje dat smaakt naar mei en meer. Voor een zonnig dessertje op een leuke lenteavond en voor iedereen die wel een dessertje lust.
Ingrediënten
- Melk 600 ml
- Ricotta 250 g
- Suiker 150 g
- Griesmeel 120 g
- Eieren 2
- Vanille 1/2 stokje
- Citroenschil 3 stukjes (alleen het gele deel, het witte smaakt te bitter)
- Pistachenoten 20 g
- Een taartvorm van 22 cm
- Bakpapier
Voor een ander verkwikkend dessert, ontdek dan hier yoghurt met mango en bloedappelsien.
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 170°C. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Breng de melk met de suiker, het halve vanillestokje en de stukjes citroenschil in een steelpannetje aan
de kook. Doe het griesmeel langzaam, al roerend, bij de kokende melk zodat er geen klonters ontstaan. Kook al roerend ongeveer 5 minuten. Verwijder de citroenschil en het
vanillestokje. Schenk het griesmeelpapje in een kom. Roer er eerst de ricotta door en vervolgens de eieren. Giet dat dan in de met bakpapier beklede taartvorm. Schud de vorm
voorzichtig heen en weer, zodat het papje gelijkmatig over de vorm verdeeld raakt. Zet dan in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten. Haal de taart uit de oven en
laat wat afkoelen. Hak ondertussen de pistachenoten grof. Neem de taart uit de vorm en bestrooi ze met de grofgehakte pistachenootjes. En nu genieten!
Ontdek ook onze andere dessertrecepten:
Door: Ann Van Der Auwera – Foto’s: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier