Recept: kaastaart op een hoorntje
24 jul 2016
Komt het water je al spontaan in de mond als je nog maar denkt aan kaastaart? En ben je bovendien nog eens van een fris ijsje in de zomer? Dan hebben wij voor jou het ideale recept: kaastaart op een hoorntje met een heerlijke coulis. Een win-win combinatie als je het ons vraagt!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
Voor het ijs:
- 125 g petits-beurres
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 250 g roomkaas
- 125 g suiker
- 125 ml Griekse yoghurt
- hoorntjes
Voor de coulis:
- 250 g gemengde bosvruchten (eventueel diepvries)
- het sap van een halve citroen
- 80 g poedersuiker
- 50 ml water
Hoe maak je het?
- Verkruimel de koekjes en meng met de boter. Zet weg.
- Mix de roomkaas, de yoghurt en de suiker en klop tot een romige massa. Laat in de ijsmachine tot ijs draaien (of zet in de diepvries en roer af en toe goed om).
- Maak intussen de coulis. Mix daarvoor alle ingrediënten glad.
- Schep bolletjes uit het ijs, rol ze door het koekjeskruim en zet eventjes terug in de diepvries.
- Vul hoorntjes met de coulis en plaats er een bol ijs bovenop. Leg op een bordje en serveer eventueel met wat extra bosvruchten.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier