Recept: Carpaccio van sint-jakobsvruchten met bramencoulis
19 dec 2016
Vergeet dat overdadig gevoel na de feestdagen, chef Arabelle Meirlaen serveert je namelijk dit fris en licht, maar toch heerlijk gerecht! Smakelijk!
Wat heb je nodig voor 6 personen?
- 12 verse sint-jakobsvruchten
- 200g eenkoren (of een ander graan, zoals spelt of freekeh)
- Olijfolie
- Fleur de sel
- 10g hazelnoten
- 10g walnoten
- 10g pistachenoten
- 10g gepeld hennepzaad
- 10g gepelde amandelen
- Enkele blaadjes veldsla, aangemaakt met olie en ciderazijn voor de garnering
Voor de bramencoulis
- 300g bramen
- 2el fijne suiker
- 1dl olijfolie (of goede boter)
- 3el balsamico-azijn
Zo maak je het
- Laat de noten 12 uur weken in water (op kamertemperatuur). Laat uitlekken en maal grof. Laat ook het eenkoren 12 uur weken. (Het weken zorgt ervoor dat de noten en het eenkoren beter verteerbaar worden). Kook het dan 4 minuten in water. Breng op smaak met olie en fleur de sel en voeg de notenmengeling toe.
- Maak de coulis: verwarm de bramen, suiker, olie en balsamico-azijn. Laat zo’n 10 minuten pruttelen (tot alles is opgelost), mix en giet door een zeef.
- Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Breng ze net voor het serveren op smaak met wat olijfolie en fleur de sel.
- Dresseer het eenkoren en de sint-jakobsvruchten op een bord, en garneer met de blaadjes veldsla en de bramencoulis.
Wil je nog meer lichte maaltijd klaarmaken voor de feestdagen? Bekijk dat ook zeker even deze 3 lekkere en lichte recepten à la Pascale Naessens en 3 heerlijke recepten uit het nieuwe kookboek van Donna Hay.
Recept: Arabelle Meirlaen
Foto: Duncan De Fey
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier