Recept: Caipirinha sorbet
16 dec 2016
Het dessert mag dan wel het lekkerste zijn van het hele menu, maar het is vaak zwaar én je zit vaak al overvol voor je er nog aan begint. Maar dit lichte en overheerlijke recept van sorbet krijg je er zeker nog wel bij!
Wat heb je nodig voor 11 porties sorbet?
- 20cl Cachaça (Braziliaanse sterke drank)
- Sap van 1/2 limoen
- 200g suiker
Zo maak je het
- Doe de suiker en 1 dl water in een pan. Warm dit op tot de suiker gesmolten
is. - Voeg de andere ingrediënten toe.
- Laat dit minstens 1 uur afkoelen op een koele plaats. Draai er dan sorbet
van. Garneer met eetbaar bladgoud (o.a. online te koop).
Geniet ook van een lekker yoghurtijsje met honingvijgen of 3 andere desserts waarmee je zeker scoort tijdens de feestdagen!
Recept: Arabelle Meirlaen
Foto: Duncan De Fey
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier