Panna cotta met karamel en chocolade
19 nov 2016
Een dessert is niet gezond, maar het is oh-zo-lekker. Daarom mogen we onszelf wel eens af en toe verwennen. Met dit recept voor panna cotta met karamel en chocolade scoor je zonder fout.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 ml volle room
- 3 gelatineblaadjes
- 1 vanillestokje
- 80g suiker
- arachideolie
- karamel- en chocoladesaus (zelfgemaakt)
Zo maak je het
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Breng ondertussen de room, suiker en het vanillestokje langzaam roerend aan de kook. Laat al roerend op een laag vuur 15 minuten indikken.
- Haal van het vuur en laat er de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Roer goed, haal het vanillestokje eruit.
- Smeer potjes of vormpjes in met een beetje smaakloze olie (bv. arachideolie) en giet er de vloeistof in. Laat min. 3 uur in de koelkast opstijven.
- Zet de vormpjes voor het ontvormen zo’n 10 seconden met de bodem in warm water. Ga voorzichtig rond met een mes en ontvorm.
- Zodra de panna cotta is uitgestort, kun je er met een lepel streepjes chocolade en karamel over trekken.
Tip: weinig tijd? Hak chocolade fijn en strooi over de panna cotta.
Op zoek naar nog meer lekkere desserts?
3 desserts waarmee je scoort tijdens de feestdagen
Zoet chocoladedessert: tulband met fruit
5 desserts met quinoa
Dé desserttip: zoet & licht
Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier