Originele aperitief: Frozen cocktail van gin en rozemarijn
01 aug 2016
Nu de temperaturen eindelijk naar zomerse hoogten beginnen te klimmen, kunnen we met z’n allen de voeten onder tafel schuiven voor een heerlijke barbecue. Maar wat is een barbecue zonder een lekker aperitiefje? Wil jij familie en vrienden verrassen met een originele aperitief? Dan hebben wij het ideale recept voor jou!
Wat heb je nodig voor 38 stokjes van deze frozen cocktail?
Voor de rozemarijnsiroop:
- 85 g suiker
- 85 ml water
- sap van 1 citroen
- 1 tak rozemarijn
Voor de gin:
- 150 ml rozepompelmoessap (25 ml p.p.)
- 300 ml gin (50 ml p.p.)
- enkele takjes rozemarijn
Hoe maak je het?
- Maak de rozemarijnsiroop: doe alles in een steelpan en verhit tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen en giet door een zeef.
- Mix de overige ingrediënten in een shaker met de siroop.
- Schenk door een zeef in ijslolly-vormpjes en steek er telkens een takje rozemarijn in, plus een houten stokje.
- Laat minstens 4 uur opstijven in de diepvries.
Lees ook:
- Recept: heerlijk avocado-ijs met maar 3 ingrediënten
- How-to: 5x verfrissende ijsjes met alcohol
- Eindelijk: 3x roomijsjes, zero schuldgevoel
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier