Heerlijk: de zelfgemaakte granola van Nathalie Meskens
21 okt 2017
In haar boek ‘Plan Boost’ doet Nathalie Meskens uit de doeken hoe ze haar prachtige ‘nieuwe’ figuur heeft gekregen. Dat doet ze onder andere door gluten en eieren te mijden. Maar wat eet je dan als ontbijt? Heel simpel een lekkere smoothie of deze home made granola. Njammie!
Volgens Nathalie is het helemaal niet moeilijk om gezond te leven. “De gerechten die ik klaarmaak zijn eenvoudig te bereiden, erg lekker én je krijgt er energie van.”
Huisgemaakte granola
Voor 2 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 3 el kokosolie
- 1 el ahornsiroop (of agavesiroop, dadelstroop, rijststroop, honing...)
- 250 g gehakte notenmengeling naar keuze (bv. cashew, amandel, hazelnoot en pecannoot)
- 300 g havervlokken
- 20 g chiazaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Smelt de kokosolie in een steelpan op een heel zacht vuurtje en meng ze met de ahornsiroop. Heb je zin in een chocoladesmaakje? Voeg 1 eetlepel cacaopoeder toe aan de kokosolie- ahornmengeling.
- Doe alle noten, haver en chiazaad in een mengkom en roer er de kokosolie- ahornmengeling door.
- Doe alles in een ovenschaal of op een antikleefbakplaat. Zorg dat de mengeling goed verspreid is over de bakplaat. Ze mag niet te dik (max. 2 à 3 cm) gelegd worden. Alle noten, zaden... moeten gelijkmatig kunnen roosteren. Als je een grote hoeveelheid in één keer wilt maken, doe je dit best op verschillende platen.
- Zet in de voorverwarmde oven en laat roosteren. Haal de schaal na 5 minuten uit de oven, roer alles goed door en plaats opnieuw 5 minuten in de oven. Laat de granola zeker niet te bruin worden, want dan krijg je een bittere nasmaak.
- Haal uit de oven en laat afkoelen. Serveren met (plantaardige) yoghurt, fruit en andere lekkernijen.
Foto: Bram Debaenst
Meer tips voor een gezonde ochtend:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier