Gezonde lunch: springrolls met seizoensgroenten en feta

Zin een lekkere gezonde lunch? Deze springrolls zijn eenvoudig te maken én perfect als lunchgerecht of om mee te nemen bij de picknick.

Ingrediënten

Rijstpapier 8 velletjes
Voor de de vulling:
  • Spinazieblaadjes handvol
  • Lente-ui 2 stengels (fijngesneden)
  • Daikon 1/4 (in julienne gesneden)
  • Wortel 1 (in julienne gesneden)
  • Gekonfijte gember 8 plakjes
  • Rode biet 1(in heel fijne plakjes gesneden)
  • Feta 80 g (verkruimeld)
  • Koriander enkele takjes
  • Munt 8 blaadjes
Voor de marinade:
  • Rijstazijn 4 el
  • Gembersiroop 1 à 2 el
  • Sesamolie 1/2 tl
Voor de dipsaus:
  • Suiker 2 el
  • Vissaus 2 el
  • Water 10 el
  • Knoflook 1 teentje
  • Limoensap 2 el
  • Spaanse pepertjes 2
  • Koriander 2 el (fijngesneden)
  • Pindanoten 1 el (fijngehakt)

Bereidingswijze

Maak de marinade voor de rode biet en leg de plakjes rode biet daarin. Dompel een vel rijstpapier kort in lauw water. Beleg het dan met enkele blaadjes spinazie. Doe daar wat lente-ui, daikon, wortel en rode biet bovenop. Werk af met een beetje gember, feta, koriander en munt. Vouw toe tot een mooi rolletje en zet in de koel- kast. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus, en serveer ze samen met de lenterolletjes. Heerlijk gezond en origineel!

Ontdek ook deze gezonde receptjes:

Door: Ann Van Der Auwera Foto’s: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content