Fingerfood: Hartig soesje gevuld met avocadocrème en rivierkreeftjes
06 sep 2012
Een nieuw receptje uit het boek 'Fingerfood' om je vingers bij af te likken.
Vandaag op het menu: Hartig soesje gevuld met avocadocrème en rivierkreeftjes
De rest van deze fingerlicking receptjes vind je hier:
'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes'
Dominique Wynter, ISBN 9789002252006, € 14,95
Een uitgave van Standaard Uitgeverij
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 min
Moeilijkheid: ***
Kostprijs: **
Voor 20 soesjes
- 1,25 dl melk
- 1,25 dl water
- 8 g zout
- 120 g boter
- 120 g bloem
- 5 eieren
- 2 rijpe avocado’s
- 2 el room
- 1 tl tabasco
- 20 gekookte rivierkreeftjes
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Verhit in een grote steelpan de melk, het water, het zout en de boter tot het kookpunt.
- Neem van het vuur.
- Meng er met een spatel de bloem onder. Roer stevig.
- Roer er dan met een klopper een voor een de eieren onder. Klop goed door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe het soezenbeslag in een spuitzak.
- Spuit 20 kleine rondjes op de bakplaat.
- Zet 10 minuten in de oven.
- Verlaag de oventemperatuur tot 170°C.
- Laat de soesjes nog 10 minuten in de oven staan.
- Neem uit de oven en laat afkoelen.
- Schil de avocado’s en verwijder de steen.
- Doe het vruchtvlees van de avocado’s en de room in een maatbeker.
- Mix grof. Proef en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.
- Doe de avocadocrème in een spuitzak.
- Vul de afgekoelde soesjes met de crème.
- Werk af met een rivierkreeftenstaartje.
Klik hier voor het receptje van maandag
Klik hier voor het receptje van dinsdag
Klik hier voor het receptje van woensdag