Fingerfood: Hartig soesje gevuld met avocadocrème en rivierkreeftjes

Een nieuw receptje uit het boek 'Fingerfood' om je vingers bij af te likken.
Vandaag op het menu: Hartig soesje gevuld met avocadocrème en rivierkreeftjes

De rest van deze fingerlicking receptjes vind je hier:
'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes'
Dominique Wynter, ISBN 9789002252006, € 14,95
Een uitgave van Standaard Uitgeverij

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 30 min
Moeilijkheid: ***
Kostprijs: **

Voor 20 soesjes

  • 1,25 dl melk
  • 1,25 dl water
  • 8 g zout
  • 120 g boter
  • 120 g bloem
  • 5 eieren
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 el room
  • 1 tl tabasco
  • 20 gekookte rivierkreeftjes
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Verhit in een grote steelpan de melk, het water, het zout en de boter tot het kookpunt.
  3. Neem van het vuur.
  4. Meng er met een spatel de bloem onder. Roer stevig.
  5. Roer er dan met een klopper een voor een de eieren onder. Klop goed door.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Doe het soezenbeslag in een spuitzak.
  8. Spuit 20 kleine rondjes op de bakplaat.
  9. Zet 10 minuten in de oven.
  10. Verlaag de oventemperatuur  tot 170°C.
  11. Laat de soesjes nog 10 minuten in de oven staan.
  12. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  13. Schil de avocado’s en verwijder de steen.
  14. Doe het vruchtvlees van de avocado’s en de room in een maatbeker.
  15. Mix grof. Proef en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.
  16. Doe de avocadocrème in een spuitzak.
  17. Vul de afgekoelde soesjes met de crème.
  18. Werk af met een rivierkreeftenstaartje.

Klik hier voor het receptje van maandag
Klik hier voor het receptje van dinsdag
Klik hier voor het receptje van woensdag

Partner Content

Gesponsorde content