Do the dip: Baba ganoush van courgette met gegrilde sla

Bij een zomerse BBQ hoort een hippe cocktail en bij die cocktail hoort een frisse dip. Deze baba ganoush van courgette is een heerlijke publieksopwarmer én je mag er zo veel van eten als je hartje belieft.

Ingrediënten

  • Courgettes 2
  • Knoflook 1 teentje (geperst)
  • Citroen 1/2 (het sap)
  • Tahin 3 el (optioneel)
  • Verse koriander 15 g (fijngesneden)
  • Geroosterde pijnboompitten 4 el
  • Verse oregano enkele takjes
  • Little gem of mini romeinse sla 4 à 6 stuks
  • Radijs 1 bosje
  • Pitabroodjes 4
  • Olijfolie
  • Zeezout & zwarte peper

Bereidingswijze

Snij de courgettes in lange plakken van ca. 1/2 cm. Bestrijk met olijfolie en gril op de BBQ (keer halverwege om). Laat afkoelen. Mix met een staafmixer of blender, laat overtollig vocht uitlekken. Voeg knoflook, citroensap, tahin en koriander toe. Werk af met oregano, pijnboompitten, 1 à 2 el olijfolie, zeezout en zwarte peper. Giet wat olijfolie in een diep bord en strooi er ruim peper en zout over. Snij de slakropjes in vieren en laat ze even marineren. Gril ze dan kort op de hete BBQ tot ze krokant zijn. Gril eveneens enkele pitabroodjes en serveer ze met de sla en de radijzen of andere krokante dipgroenten bij het courgettemengsel.

 

Meer gastronomie:

DOOR: ANN VAN DER AUWERA, FOTO’S: WOUT HENDRICKX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content