Dankzij deze eenvoudige truc wordt je guacamole niet meer bruin

Je kent het misschien wel, heerlijke guacamole gemaakt, maar eens je er aan wilt beginnen, is hij al bruin uitgeslaan. Citroensap en vershoudfolie helpen een beetje, maar dit eenvoudige trucje werkt nog beter.

Niet rijp genoeg of overrijp? Dankzij dit hulpmiddeltje weet je vanaf nu welke avocado te kiezen.

Het enige dat je nodig hebt om je guacamole mooi groen te houden is water. Strijk je guacamole goed glad met een lepel en druk goed aan. Vul vervolgens het bakje met een extra laagje water (een centimeter ongeveer). Gevolg: zuurstof kan heel moeilijk bij de avocado geraken en zo wordt je guacamole minder snel bruin. Het enige dat je nu nog moet doen is het water eraf gieten als je van de guacamole wilt eten. Smakelijk.

Meer handige trucjes voor in de keuken:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content