Bookzine: Toasts met hummus en gemarineerde paprika
Vandaag zit er bij de nieuwe Feeling ook een nieuwe bookzine! Een leuk kookboekje met verschillende lekkere en gemakkelijke recepten voor bij het aperitief!
Wij geven vandaag ons laatst recept maar je kan er veel meer vinden in het niewe kookboekje!
Aan de slag!
Toasts met hummus en gemarineerde paprika
Voor 8 à 10 personen
Voorbereiding: 30 min.
Bereiding: 20 min.
Marineren: 1,5 uur.
Benodigdheden:
-5 of 6 sneetjes volkoren meergranenbrood
-2 rode paprika's
-10 cl olijfolie
-2 mespunten komijnzaadjes
Voor de hummus:
-1 groot blik kikkererwten
-1 teentje knoflook
-1 kl gemberpuree
-3 el sesamolie
-sap van 1 citroen
-1 mespunt komijnpoeder
-zout en versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de paprika's op een bakplaat en bak ze zo'n 20 minuten in de over, tot het vel blaren vertoont en zwart wordt. Haal ze eruit en stop ze in een diepvrieszakje. Sluit het zakje hermetisch af en laat afkoelen.
Ontvel de paprika's en snijd ze in reepjes van 5 op 1 cm. Laat ze 1,5 uur marineren in de olie.
Maak intussen de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken en mix ze samen met de knoflook, gemberpuree, sesamolie, citroensap, komijnpoeder, 1 kl zout en versgemalen peper. De textuur moet romig en glad zijn, er mogen geen brokjes of velletjes van de kikkererwten meer inzitten.
Laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.
Snijd het brood in kleine vierkantjes en smeer er de hummus op. Leg twee vierkantjes op elkaar en werk af met een reepje gemarineerde paprika en wat komijnzaadjes.
Dien koud op.