Dit zijn de beste Belgische restaurants volgens Gault & Millau
07 nov 2016
De nieuwe Gault & Millau is er. Dit zijn de beste restaurants in België.
De beste restaurants
Hof van Cleve van chef Peter Goossens behaalt opnieuw een score van 19,5 op 20. Net zoals Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe.
- Hof van Cleve – Kruishoutem – 19,5/20
- Bon-Bon – Sint-Pieters-Woluwe – 19,5/20
- Hertog Jan – Brugge – 19/20
- Comme Chez Soi – Brussel – 18,5/20
- L’Air Du Temps – Liernu – 18,5/20
Chef, gastvrouw en sommelier
Tim Boury van restaurant Boury in Roeselare is de chef van het jaar. Karlijn Libbrecht van restaurant de Slagmolen in Opglabbeek is de gastvrouw van het jaar. Bart Lamon van Château du Mylord in Ellezelles is sommelier van het jaar.
Lees ook: Cafeïneboost in Brussel: 3 x hippe koffiebars
Themaprijzen
Daarnaast zijn er nog enkele interessante themaprijzen. Zo moet u voor het beste dessert bij Vrijmoed in Gent zijn. Een overzichtje:
- Dessert van het jaar: Vrijmoed – Gent
- Brasserie van het jaar: Brasserie Du Lac – Genval
- Aziaat van het jaar: Flavors Mmei – Antwerpen
- Italiaan van het jaar: La Botte – Genk
- Wijnkaart van het jaar: Lemonnier – Lavaux-Saint-Anne
- Gastro-Bistro van het jaar: Roots – Gent
- Bierkaart van het jaar: ‘ Hommelhof – Wattou
- Ambachtelijke chef van het jaar: Karen Torosyan – Bozar Brasserie – Brussel
De nieuwe Gault & Millau is te koop in de boekhandel voor 28 euro.
Meer restauranttips
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier