Warm jezelf op met deze 4 heerlijke herfstcocktails
Herfstcocktails die je vast en zeker gaan opwarmen.
Het is niet omdat de zomer gedaan is, dat wij de cocktails opzij moeten schuiven. In de herfst zijn ze gewoon traditioneler, minder sterk en verfijnder. Deze vier verfijnde recepten zullen perfect zijn voor etentjes, pre-drinks met vrienden én voor een romantisch onderonsje bij de open haard.
1. White Negroni
Deze Italiaanse klassieker verrast je met zijn verschillende smaken: het ene moment smaakt het bitter door de gin, en het ander zoet door de Lillet. Ideaal als aperitief bij een etentje.
Ingrediënten:
- 60 ml Gin Beefeater Dry
- 30 ml witte Lillet
- 22,5 ml Suze
- ijsblokjes
Meng alle ingrediënten samen in een cocktailglas gevuld met ijs. Als versiering rol je een citroenschil op en voeg je ze toe aan de cocktail.
2. Rob Roy
Deze grote klassieker is in de 19e eeuw uitgevonden door een barman in het luxueuze hotel Waldorf in New York. Deze cocktail is een variant op de klassieker. Door de Lillet en Chivas toe te voegen krijgt het een heerlijke ondertoon van granen, druiven en een lichte ondertoon van sinaasappel. Een perfecte cocktail om te ontspannen na het werk!
Ingrediënten:
- 50 ml Chivas Regal (12 jaar oud)
- 12,5 ml witte Lillet (een aperitief op basis van witte wijn)
- 12,5 ml rode Lillet ( een aperitief op basis van rode wijn)
- enkele druppels Angostura bitter
- sinaasappelschil
Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng. Giet het vervolgens in een gekoeld glas. Werk het geheel af met een sinaasappelschil.
3. Old Fashioned
Deze cocktail is terug van weggeweest. En één van de favoriete essentiële cocktails van bars. Als aperitief of degustatie, de smaak van zoete appelsien met een vleugje bitterheid kan je op elk moment bekoren. De cocktail is niet zo ouderwets als de naam voorstelt, hoor.
Ingrediënten:
- 50 ml Chivas Regal (12 jaar oud)
- Enkele druppels Angostura bitter
- 1 klontje bruine suiker schijfjes sinaasappel
- 1 kers ijsblokjes
Gebruik de achterkant van een lepel om de bruine suiker en de druppels Angostura met elkaar te mengen in een glas. Voeg een ijsblokje toe en giet de 15 ml Chivas erbij. Roer alles goed samen totdat het ijsblokje half gesmolten is. Herhaal dit 3 keer. Wrijf de rand van het glas in met de sinaasappel, doe een hele kers in het glas en roer nog eens goed.
4. Cuban Old Fashioned
Wil je toch liever de originele Old Fashioned cocktail proberen? Dan raden wij de Cubaanse versie aan. De rum brengt een subtiele smaak van vanille, gedroogd fruit, karamel en chocolade met zich mee. Bij elke slok ontdek je geleidelijk deze smaken.
Ingrediënten:
- 40 ml Havana Club (7 jaar oud)
- enkele druppels Essence of Cuba
- Het sap van 1 schijfje appelsien
- 1 schijfje appelsien
- ijsblokjes
Vul een groot glas met ijs. Voeg 40 ml Havana Club toe, een paar druppels Essence of Cuba en het sap van één schijfje sinaasappel. Meng alles goed. Werk de cocktail af met een schijfje sinaasappel.
Op zoek naar nog meer lekkere cocktails? Check dan hier 3 originele cocktails met gin.
Lees ook:
- 4 verwarmende herfstrecepten
- 3 Scandinavische recepten om nu te proberen
- 3 originele recepten voor bij de brunch
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier