Koud soepje van witte chocolade
26 apr 2016
Een soepje om duimen en vingers van af te likken.
Voor 4 personen
- VANILLE-IJS 1 liter
- KOKOSPOEDER een kopje
- MELOEN 1
- WITTE CHOCOLADE 180 g
- HALFVOLLE MELK 45 ml
- ROOM 3 dl
- KOKOSMELK 3 dl
- DRAGON 4 takjes
- GROTE MERINGUE 1
Maak 4 mooie bollen vanille-ijs. Rol ze door kokospoeder. Leg de bollen naast elkaar in een afsluitbare plastic doos en laat opnieuw bevriezen. Haal uit de meloen 12 bolletjes met een meloenlepel. Leg deze eveneens kort in de diepvries.
Smelt de witte chocolade met de halfvolle melk en de room in een pannetje op zacht vuur. Voeg de kokosmelk toe en mix tot een glad soepje. Zet in de koelkast.
Neem 4 diepe borden en giet er telkens een bodempje gazpacho in. Leg in het midden telkens een bol vanille-ijs en daarrond drie balletjes meloen. Werk af met dragon en verkruimelde meringue.
Op zoek naar nog meer lekkere recepten:
Voor deze heerlijke koffie met caramel mag je ons gerust wakker maken