De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zo maak jij Japanse dorayaki pannenkoeken

Een nooit eerder vertoond pannenkoekenrecept van banketbakker én expert Yasushi Sasaki, je vindt het hier!

In de recente Japanse film An, oftewel Sweet Red Bean Paste, spelen deze Japanse doroyaki pannenkoekjes de hoofdrol. Net als de filmpersonages, scoorden wij het geheime recept van deze fantastische Japanse pannenkoeken. Geraak je in de sfeer door de trailer van deze film? Lees dan snel verder voor het exclusieve recept!

Yasushi Sasaki is door Gault & Millau 2015 benoemd tot één van de beste Brusselse banketbakkers. Sasaki himself besloot om de eer van de doroyakis hoog te houden door zijn eigen recept met ons te delen. Pannenkoekjes gevuld met een pasta van rode bonen? Lees gauw verder en maak ze zelf! 

Dorayakis

Wat je nodig hebt:

– 390 g eieren

– 392 g suiker

– 8 g trimoline / invertsuikerpasta

– 60 g honing

– 6 g baksoda

– 500 g patisseriebloem

– 1/4 liter water

– 50 g azuki (pasta met rode bonen)

Stappenplan:

1.    Meng de eieren, suiker, trimoline en honing door elkaar en klop dit vervolgens lichtjes.

2.    Doe daarna je de helft van de baksoda en de helft van het water erbij, zeef de bloem en mix dit alles goed. Voeg nu nog de andere helft van het water toe en laat het geheel 20 minuten rusten

3.    Bak de pasta op 200° op een ovenplaat, nadat je ze in ronde vormen hebt verdeeld. Wanneer één kant goed gekleurd is, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant een tikkeltje minder.

Voor het beslag:

Doe 50 g azuki (de pasta met rode bonen) tussen twee dorayakis. Voor een iets meer "Europese" versie, vervang je de azuki door room of chocolade.

Wil je meer lekkere recepten ontdekken? Dan zijn onze heerlijke streetfood tips of onze recepten voor Dagen zonder Vlees vast iets voor jou! Voor meer info over banketbakker Yasushi Sasaki kun je terecht op zijn website
 

Lees ook:

7 tips om Dagen Zonder Vlees vol te houden

Lekker veggie: zoete aardappeltaartjes

4 sensuele vegetarische gerechten

Primeur: zo zal de nieuwste Mugler x H&M-collectie eruit zien
Video: In gesprek met Caroline Vercauteren van plantbased foodlabel BonMush
Video: achter de schermen bij atelier Nauwau: ‘Iemand kunnen helpen rouwen, geeft zoveel voldoening’
Achter de schermen bij urban vertical farm PLNT: ‘Dat er niets boven zon of regen kan, is een psychologische kwestie’
Duurzame doeners: in gesprek met modemerk Xandres en sneakerlabel Komrads over hun unieke samenwerking
Duurzame doeners: In gesprek met Adeline en Léandre van Atelier Constant-Berger
Video: Behind the scenes bij Sam De Bruyn van Skolto, een webshop voor duurzame reisspullen
Shop slim: 11 x niet-te-missen stuks voor een eindeloze zomergarderobe
Video: Grafische vormgevers Tille en Linde geven papieroverschot een duurzamer leven
Video: behind the scenes bij Anke & Isabel van beautylabel CÎME
Duurzame doeners: In gesprek met Emma Everard van Kazidomi
Video: duurzaam breigoedlabel Leselles ontwerpt met woloverschotten
Video: Behind the scenes bij de duurzame doeners van Juna Fae
Magische mode: droom weg bij dé must-haves voor de zomer van 2021
VIDEODAGBOEK: Tiany test de innovatieve Sisleÿa L’Intégral Anti-Âge La Cure
Maakt een serum onder je moisturizer het verschil? Wij vroegen het aan een expert