Lekker veggie: zoete aardappeltaartjes
Zoete aardappeltaartjes zijn snel, gemakkelijk én gezond! Lees hier het recept.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 zoete aardappelen
- bladerdeeg (250 g kant-en-klaar)
- 1 ei
- zure room (100 ml)
- 4 geraspte wortelen
- harde geitenkaas (100 g)
- pompoenpitten
- rode chilipeper
- kaneel
- komijnpoeder
- grof zout
- peper
Hoe maak je het?
Leg de ongeschilde zoete aardappelen 45 min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze vervolgens in dunne schijfjes.
Rol het bladerdeeg uit en snijd er rondjes van 6 cm uit. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Leg in het midden wat zure room en bestrooi met de geraspte wortel. Leg de plakken zoete aardappel erop, maar houd de buitenste randen vrij.
Strooi er ten slotte de geraspte geitenkaas, pompoenpitten en chilipeper over. Breng op smaak met komijn en kaneel. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven op 200°C.
Zo zie je maar dat je met groenten ook heerlijke gerechtjes kan klaarmaken, check ook zeker onze andere recepten met groenten.