Heerlijk op restaurant in Brussel? Bij deze 12 x hotspots moet je zijn
Brussel biedt onderdak aan heel wat uiteenlopende restaurants die een voor een écht heerlijk eten serveren. Of je nu trek hebt in Italiaans, Belgisch, Frans of Amerikaans, mét of zonder ster; in onze hoofdstad moet je zijn. De Feeling-redactie selecteerde 10 verrukkelijke stops.
12 x restaurants in Brussel
1. Le Conteur
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Le Conteur is een Midden-Oosters restaurant waar je gerechtjes deelt. De Israëlische broers Roi en Ronni brengen zo de traditionele keuken van Tel Aviv naar het hart van onze hoofdstad. Proef zeker hun Spoonful of Challah, Marokkaanse Baba Ghanoush en Pulpergine (octopus op de grill met zwarte crème van aubergineschil, koriander en harissa).
Le Conteur, Kiekenmarkt 32, Brussel.
2. Da Mimmo
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Misschien niet meteen een adresje voor een doordeweekse lunch met collega’s; wél als je iets te vieren hebt of een (zaken)partner wil imponeren. Het Italiaanse sterrenrestaurant Da Mimmo tovert élk bord om tot een kunstwerk. Chef-kok Louis Verstrepen werkt met ingrediënten van hoge kwaliteit die variëren volgens de seizoenen. De meesten komen rechtstreeks uit de Italiaanse laars. Elk gerecht is een evenwicht tussen eenvoudige producten en een perfecte uitvoering. De specialiteit van het huis? Hun taglierini met truffel.
Da Mimmo, Ridder Koninglaan 24, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe.
3. Brugmann
Nog een uitstekende plek om goed nieuws (of gewoon het einde van de week) te vieren: Brugmann. Dit Gault Milliau-genoteerde restaurant doet een verfijnde keuken als geen ander. Chef kok Matthias Van Eenoo gaat met de mooiste ingrediënten aan de slag en tovert ze om tot verrassende smaakbommetjes. De gerechten die je in dit majestueuze pand proeft zijn gebaseerd op Franse klassiekers, maar nooit zonder smaakvolle twist. Denk: vlezige kreeft met vanille-aroma’s of Bretoense langoustine in een currysaus. Het hoogtepunt van Brugmann (naast de heerlijke plats), is het prachtige terras dat aan het statige pand grenst: een wilde, romantische tuin met hoogteverschillen en gezellige hoekjes – hier is het heerlijk lang tafelen. Hopen op goed weer dus!
Brugmann, Brugmannlaan 52-54, Vorst.
4. Gazzetta
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Gazzetta is een gezellig restaurant in Brussel waar je voor een schappelijke prijs kan proeven van de authentieke Italiaanse keuken. Je vindt ze ergens halverwege het Ter Kamerenbos en de Beurs, vlak langs de Louizalaan. Ga er langs voor een echte Italiaanse koffie met taart in de ochtend, een verse panini in de middag en een heerlijk bord pasta tegen de avond. Het beste van Italië van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds laat; mee te nemen of ter plekke op te eten.
Gazzetta, Langehaagstraat 12, Elsene.
5. Beaucoup Fish
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Op wandelafstand van station Brussel-Noord ligt één van de lekkerste visrestaurants van Brussel. Verlekker je aan de heerlijkste garnaalkroketten van de hoofdstad, carpaccio van Sint-Jakobsnoten, filet van vlaswijting met sandefjordsaus, spitskool en rösti of ga voor een klassieke bouillabaisse van Noordzeevis. Ben je met iemand op schok die vies is van vis? Geen probleem, ook stoofvlees van varkenswangen met Ename-bier of vol-au-vent van hoevekip (al dan niet met kalfszwezeriken) staan op het menu!
Beaucoup Fish, Van Gaverstraat 2, 1000 Brussel.
6. Le Chalet Robinson
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Le Chalet Robinson vind je diep in het Ter Kamerenbos. Het restaurant is omringd door vijvers en groen. Voor je Chalet Robinson bereikt, moet je de oversteek maken op een speciaal gebouwd vlot. Nadien kan je genieten van de lekkere keuken van het restaurant. Als het goed weer is, kan je een stoel buiten huren en een dag lang genieten van de Brusselse natuur.
Chalet Robinson, Steigerweg 1, 1000 Brussel.
7. La Villa Lorraine by Yves Mattagne
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Met een Gault&Millauscore van 17/20 en twee Michelin-sterren is La Villa Lorraine, aan de rand van het Ter Kamerenbos, het geknipte adresje om iets te vieren. De ruimtes zijn er werkelijk prachtig en het eten ronduit fenomenaal. Chef Yves Mattagne speelt met invloeden uit de wereldkeuken en werkt met lokale, seizoengebonden ingrediënten. Ga gewoon proeven, wij beloven topniveau.
La Villa Lorraine, Diesdellelaan 75, 1000 Brussel.
8. Maison Louise – Kitchen. Bar. Garden
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wie door de drukke Guldenvlieslaan loopt, verwacht niet meteen een groen tuinterras in de buurt en toch is het dat wat Le Louise Hotel – na een grondige renovatie – aanbiedt. Geniet bij hun Maison Louise Bar van cocktails en wijn terwijl je naar live jazz tunes luistert of ga er simpelweg naartoe voor het menu van Adwin Fontein; die je meeneemt op een trip langs de Meditteraanse Zee met zijn kruidige combinaties.
Le Louise – Guldenvlieslaan 40, 1000 Brussel.
9. The Nightshop
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wie zich in een hippe keet in NYC of Londen wilt wanen, trekt best naar The Night Shop. Als we ‘NYC style restaurant’ zeggen, dan bedoelen we inclusief wachttijden, al is dat geen probleem: plof je neer aan de bar (die grenst aan de open keuken) met een glas oranje wijn in afwachting van een heerlijk diner. In The Nightshop doe je aan gerechtjes delen in een industrieel pand gevuld met gezellig geroezemoes en wijndozen. Het eten verveelt nooit, want de kaart verandert om de haverklap. Zo nu en dan krijgt een externe chef de kans zijn of haar talenten tentoon te stellen in het pand. Juist daarom blijf je terugkomen. Het lekkerste dat we er de voorbije weken aten? Ceviche van coquilles of een dessert van gorgonzola mousse.
The Nightshop – Vlaamsesteenweg 167, 1000 Brussel.
10. Bar du Canal
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wil je een garantie voor verrukkelijke en seizoensgebonden bordjes, een gemoedelijke sfeer en de beste natuurwijntjes? Dan sturen wij je richting Bar du Canal, aan het einde van de Dansaertstraat. De plats die je uitkiest van op het krijtbord deel je of smikkel je helemaal zelf op. Eet binnen in een bruine kroeg-setting of bestel een drankje en hapje op de hoge tafels van het terras. De keuken houdt midden tussen de Brusselse, Italiaanse en Meditteraanse keuken. Denk: gegrilde aubergine, artisjokcrème met burrata en mosseltjes in looksaus.
Bar du Canal – Antoine Dansaertstraat 208, 1000 Brussel.
11. era
Het menu van era, zorgvuldig samengesteld door chef-kok Yonatan Cohen, mixt de klassieke Franse en Europese keuken met invloeden van over de wereld. era vindt het midden tussen traditie en innovatie met gerechten als steak met hollandaisesaus en sashimi met ponzu van bloedappelsien, varkenskotelet met miso en op houtskool gegrilde tarbot, mosselen en langoustine. Dat gastronomisch lekkers peuzel je op in een prachtige omgeving: een indrukwekkend, historisch pand waar vroeger een bank huisde en waarvan de overblijfselen (hoge plafonds en een imposante trap) zelfs koninklijk aandoen. Voetjes onder tafel en genieten!
era – Rue du Fossé aux Loups 46, 1000 Brussel.
12. Bocconi
Wandel richting het prestigieuze vijfsterrenhotel Hotel Amigo, op een steenworp van de Grote Markt. Laat je begroeten door de portiers bij het passeren van de glazen deuren met bronzen handvaten en sla links in voor Bocconi, het restaurant waar álles rond Italië draait. Het pas opnieuw ontworpen restaurant baadt in het licht en vond inspiratie bij het Italiaanse erfgoed van de Commedia dell’Arte. Eetgasten kijken uit op beschilderde frames, een kleurrijk wandschilderij en een monochroom, warm en stijlvol interieur. Chef Fulvio Pierangelini staat in voor al wat de keuken verlaat: gebakken foie gras op briochebrood met gepekelde radicchio, kortgebakken Sint-Jakobsnoten met truffelschaafsels, tagliatelle met kreeft, een sappig speenvarken met cime di rapa (heerlijk Italiaans groen) en artisjokken alla Romana. Alle gerechten hebben één ding gemeen: ze zijn overheerlijk. En de wijnkaart is om U tegen te zeggen. Hou zeker en vast een gaatje over voor de traditionele tiramisu met canelle van mokka-ijs en een glaasje vin santo. Wil je na je diner écht nog niet naar huis? Installeer je dan in de prachtige Bar Magritte, waar je cocktails nipt die even uniek zijn als de kunstwerken van de Belgische kunstenaar.
Bocconi – Vruntstraat 1, 1000 Brussel (Hotel Amigo).
Teaser image: era
Meer ontdekken in Brussel
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier