Pink cocktail hour: 2 verfrissende recepten
1. Rabarber mojito
Voor 1 glas:
- 2 snufjes nootmuskaat
- 1 schil citroenzeste
- 5 muntblaadjes
- 1 eetlepel citroensap
- 5 cl witte rum
- 1 rauwe rabarbersteel (als decoratie)
Rabarbersiroop
- 400 g rabarber (gewassen en gesneden)
- 200 g kristalsuiker
- het sap van 1 citroen
Voorbereiding
Breng de stukjes rabarber aan de kook in 75 cl water. Laat alles even sudderen zonder te roeren. Giet vervolgens het kookvocht weg en laat de rabarber nog even koken.
Op dit moment kan je het citroensap en de suiker toevoegen. Roer dan tot de suiker volledig gesmolten is en haal het van het vuur. Wanneer het mengsel afgekoeld is kan je het in een glazen container gieten en in de koelkast bewaren.
Zo maak je de mojito
In een shaker doe je de nootmuskaat, citroenzeste, muntblaadjes en citroensap. Plet al deze ingrediënten tot hun heerlijke aroma’s vrijkomen. Voeg vervolgens één eenheid rum toe voor 2 eenheden siroop en shaken maar!
2. Sea breeze met rozemarijn
Voor 2 glazen
- 50 ml pompelmoes sap
- 100 ml gin of wodka
- 2 takken verse rozemarijn
Rozemarijnsiroop
- 500 gram suiker
- Het sap van 1 citroen
- 4 à 5 takken rozemarijn
Voorbereiding
Doe de suiker en het citroensap in 50 cl water en breng het aan de kook (zet wel een deksel op je pot). Voeg vervolgens de takjes rozemarijn toe en laat dit 30 minuten sudderen. Verwijder hierna het deksel en laat het koken tot een stroperige consistentie. Als het zover is, verwijder je de takjes rozemarijn en laat je de siroop afkoelen. Giet ten slotte alles in een glazen container en bewaar het in de koelkast.
Zo maak je de Sea Breeze
Giet in elk glas 1,5 theelepels siroop. In een shaker doe je dan het pompelmoessap, de gin en ijsblokjes. Even shaken en giet vervolgens alles in de glazen, werk af met een takje rozemarijn.
Op zoek naar nog meer heerlijke recepten voor de zomer?
Check hier 3 lekkere en lichte recepten van Pascale Naessens