3 x heerlijke ontbijtrecepten voor het weekend
15 jul 2016
Tijdens het weekend mogen we het allemaal wat kalmer aandoen. We slapen niet alleen iets langer, we kunnen ook de tijd nemen om heerlijk uitgebreid te ontbijten. Zoek je nog receptjes om op zondag een lekker ontbijt op tafel te toveren? Dan zijn deze ideetjes misschien iets voor jou.
1. Broodcup met ei en spek
Dit heb je nodig voor 6 broodcups
- 3 sneetjes volkorenbrood
- 6 eieren
- 6 plakjes ontbijtspek
Zo maak je het
- Verwarm de over voor op 180°C.
- Bak het spek in een koekenpan en laat het uitlekken op wat keukenpapier.
- Bekleed een muffinvorm met bakpapier. Snijd het brood doormidden en leg in ieder bakje een stuk brood. Duw het goed aan.
- Breek in ieder bakje een ei en leg daarna in ieder bakje een plakje gebakken en uitgelekt spek.
- Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven.
2. Koolhydraatarm ontbijt
Dit heb je nodig
- 1 theelepel kokosboter
- 2 eieren, geklutst
- 2 sneetjes ontbijtspek
- 1 vleestomaat
- 1 handvol gemengde bladsalade
- 1 eetlepel parmezaanschilfers
- gemalen zeezout
- zwarte peper
Zo maak je het
- Smelt de kokosboter in een kleine koekenpan.
- Bak de 2 eitjes in de pan en leg het ontbijtspek op de eitjes. Draai om.
- Leg de sla op een bord, snijd de tomaat in plakjes en leg daarop het ei.
- Strooi de kaas over het geheel en voeg zout en peper toe naar smaak.
3. Granolapotje
Dit heb je nodig voor 1 pot
- 1 lege confituurpot
- 2 theelepels aardbeienconfituur
- 3 eetlepels plattekaas of kwark
- 2 eetlepels granola met rode vruchten
Zo maak je het
- Schep met een theelepel een laagje confituur in de pot en druk goed aan.
- Daarna een laagje plattekaas, druk opnieuw goed aan.
- Daarbovenop komt de granola.
- Serveer met verse rode vruchten en koffie of thee.
Yvonne Eijkenduijn, Yvestown kookt
ISBN 9789059087743 | 208 blz. | € 24,99
Uitgegeven bij Davidsfonds Uitgeverij
Lees ook deze leuke artikelen:
Daarom eet je best geen banaan bij je ontbijt
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier