3 lekkere, lichte recepten à la Pascale Naessens

Na het gigantische succes van Feeling GOLD Citytrips pakken we uit met de 2de uitgave van onze premium luxelijn, die helemaal rond Pascale Naessens draait. Speciaal voor Feeling GODL Pascale Naessens creëerde Seppe Nobels van Graanmarkt 13, drie gloednieuwe recepten volgens de filosofie van Pascale.

Seppe Nobels en Pascale Naessens zitten op dezelfde golflengte. Toch zeker op het vlak van voeding. Lokale en verse gerechten komen bij beide chefs aan de orde. In zijn restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen komen mensen die ook fan zijn van Pascale Naessens. Seppe: "Zelf koop ik bewust niet haar boeken, want ik wil niet beïnvloed worden in mijn eigen werk. Ik geloof wel dat ik sowieso een iets meer jongensachtige aanpak heb dan Pascale, meer rock-'n- roll". 

1. Gepofte wortelen met chermoula 

gepofte wortelen met chermoula

Voor 4 personen:

  •  6 bio-wortelen
  •  een scheut olijfolie
  •  4 steranijs
  •  enkele teentjes geplette knoflook
  •  4 jeneverbessen
  •  2 kruidnagels
  •  grof zeezout
  •  peper uit de molen
  •  ½ limoen
  •  dille
  •  zuringblaadjes voor de chermoula
  •  8 takjes citroenmelisse (enkel de blaadjes)
  •  4 takjes munt (enkel de blaadjes)
  •  6 takjes bladpeterselie
  •  1 teentje knoflook
  •  de geraspte schil van 2 limoenen
  •  2 eetlepels graanmosterd

Schrob de wortelen met een stalen borstel. Leg ze in een ovenschaal met de olijfolie, steranijs, knoflook, jeneverbessen, kruidnagels, zeezout en peper. Zet 1 uur in een op 170°C voorverwarmde oven. Snijd ze daarna in grove stukken. Mix alle ingrediënten voor de chermoula in de blender. Doe de wortelen in een hete pan met een paar lepels van de chermoula en verhit 15 seconden. Bedruppel dan met het sap van ½ limoen, peper en zout. Werk af met dille en zuringblaadjes.


2. Rode biet in zoutkorst met guacamole van knolselderij

Pascale Naessens

Voor 4 personen:

  • 4 middelgrote rode bieten
  • 1 kilo grof zeezout
  • 1 bosje radijzen
  • eventueel een paar ijspegels (witte, lange radijzen)
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 pak sojamelk
  • een paar laurierblaadjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 2 bosjes bieslook, fijngesneden
  • verse geraspte mierikswortel
  • 1 blikje ansjovis op olijfolie
  • kervel 

Leg de ongeschilde bieten in een ovenschaal en bedek ze met het zout. Zet 1 u 10 min. in een op 160°C voorverwarmde oven. Haal ze dan uit het zout. Schil de bieten en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de radijzen en ijspegels. Maak de guacamole: kook de geschilde en in grove stukken gesneden knolselderij gaar in sojamelk met laurier. Haal de knolselderij uit de melk en mix ze glad met een beetje van het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Mix nu 1 dl olijfolie met de bieslook tot een gladde massa en meng deze met de knolselderij.


3. Wulken met pastinaak en knoflookboter

wulken met pastinaak en knoflookboter

Voor 4 personen: 

  • 2 kilo wulken
  • 2 pastinaken, in dunne slierten (met de mandoline)
  • 1/2 bos bladpeterselie, grof gesneden
  • 1 sjalot, in dunne ringen
  • 2 klontjes knoflookboter

Voor de court bouillon:

  • stukken wortel, selderij, ui, enkele peperbollen, 1 teen knoflook, verse chilipeper, grof zout

Maak de court-bouillon een dag van tevoren: doe alle ingrediënten in een pan met water en breng ze aan de kook. Laat volledig afkoelen. Spoel de wulken vijf keer tot al het zand weg is. Schep de wulken in de ijskoude court-bouillon en breng die op een middelhoog vuur tot aan het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Schep de wulken dan uit de bouillon. Stoof ze aan met de slierten pastinaak. Serveer ze met de peterselie, de sjalot en de knoflookboter.

sd

Ontdek ook onze Feeling Gold over en door Pascale Naessens. Recepten die je nergens anders vindt, boeiende reisreportages en interessante ontmoetingen met mensen die een bron van inspiratie zijn voor Pascale Naessens. Stuk voor stuk prachtig vormgegeven. Om met al je zintuigen van te genieten.

Feeling Gold Pascale Naessens is te koop in de winkel.


Lees ook: 

5 frisse lenterecepten om uit te proberen

heerlijke frisse lentesalade met rode biet en geitenkaas

brunch op zondag: boterham met lamsbout en rozemarijnmayonaise

Partner Content

Gesponsorde content