Recept: gegratineerde visschelp met witte vis
Scoren bij je gasten? Probeer eens een gegratineerde visschelp. Om duimen en vingers bij af te likken.
Grootmoeder wist het al! Weinig zo lekker als een gegratineerde visschelp. Vul naar hartelust met verschillende soorten vis en groenten, en werk af met een lekkere kaaskorst. Dit gerecht is gezond en je gasten zullen er dol op zijn.
Recept: Gegratineerde visschelp
Bereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 1 el olijfolie
- 600 g stevige witte vissoort (kabeljauw, pangasius, … ) in blokjes
- 1 courgette, in dunne slierten
- 2 wortelen, in dunne slierten
- 12 grote roze garnalen
- 50 g Gruyère AOC, geraspt
- zout & peper
Dit heb je nodig voor de bechamelsaus:
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 1,5 dl melk
- 75 g Gruyère AOC, geraspt
1 mespunt nootmuskaat
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bechamelsaus: smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe. Roer met een garde. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer tot alle klontjes opgelost zijn. Voeg vervolgens de Gruyère AOC toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe. Zet apart.
2. Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de blokjes vis gedurende 2 à 3 minuten. Zet apart. Stoom de courgette en de wortel 1 minuut. Zet apart.
3. Verdeel de vis, de garnalen en de groenten over de schelpen. Lepel er wat bechamelsaus over en bestrooi met Gruyère AOC. Gratineer gedurende 10 minuten in de oven. Garneer met kwartjes citroen.
4. Geniet van je gegratineerde visschelp.
Serveer – net zoals je grootmoeder – met puree of houd het koolhydraatarm en serveer er een lekkere salade bij.
Meer recepten met vis:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier