Zo is je avocado op 10 minuten rijp
Je herkent het vast, je koopt in de winkel een eetrijpe avocado maar die blijkt bij nadere inspectie toch nog steenhard te zijn. Met dit trucje is je avocado op 10 minuten klaar om op te eten.
Wat heb je nodig?
- Een stuk aluminiumfolie
- Een avocado
- Een oven
Neem een stuk aluminiumfolie en wikkel die rond de avocado heen. Verwarm je oven voor op 90 à 100 graden. Leg de avocado vervolgens 10 minuten in de over. Laat je avocado afkoelen et voilà : hij is zacht en klaar om op te eten.
Hoe kan dit?
Wanneer je de avocado in de oven legt geeft hij etheen af, in de oven wordt het rijpingsproces hierdoor heel erg versneld is je avocado op slecht 10 minuten al rijp. Deze stof wordt trouwens ook door appels afgegeven en kan ervoor zorgen dat je ander fruit snel rijp wordt.
Ook helemaal gek van avocado? Check dan hier 6 redenen om meer avocado te eten en check hier een heerlijk, groen sapje met avocado.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier