Waarom je knoflook nooit mag bakken
Knoflook is niet alleen super lekker, het is ook super gezond! Als je deze smaakmaker niet mee bakt in de pan tenminste...
Helende werking
Als je wat knoflookvocht op je koortsblaas doet, ben je er na een aantal dagen van verlost. Dat komt door de allicine, een natuurlijk antibioticum dat vrijkomt als je de knoflooktenen breekt, hakt of perst. Hoe fijner je de knoflook snijdt, hoe meer allicine er vrijkomt. Als je knoflook verhit, vervliegt en verdwijnt deze heilzame stof. Daarom kun je knoflook het beste pas op het allerlaatste moment toevoegen, net als peterselie en koriander.
Appelcake met knoflook
Door de knoflook niet mee te bakken, blijft ook de smaak veel beter behouden. Dat is behalve veel lekkerder, ook praktisch en goedkoper omdat je er zo minder van nodig hebt. Wist je trouwens dat knoflook ook heel goed werkt als natuurlijke smaakversterker? Bijvoorbeeld in – ja, echt! – een appeltaart. Met één of twee teentjes knoflook komt de appel nog beter tot z’n recht.
Meer weetjes rond gezondheid:
Op dit moment van de dag eet je het best een stuk fruit