5 redenen om toch te gaan joggen bij regenweer

Je hebt de loopmicrobe helemaal te pakken en bindt met veel plezier je loopschoenen aan. Tot het begint te regenen, dan blijf jij liever lekker binnen. Hieronder vind je echter 5 redenen waarom je een regenbui beter niet tussen jou en je loopsessie laat komen.

 

De voorbije weken viel het water met bakken uit de lucht en ook de volgende dagen lijkt daar geen verandering in te komen. Laat je zeker niet ontmoedigen om je loopschoenen aan te trekken, want er zijn zeker ook voordelen aan verbonden aan lopen tijdens een regenbui!

 

1. Meer zuurstof, meer koelte

Door regen verdwijnen onzuiverheden en vervuilende stoffen zoals kooldioxide uit de lucht omdat ze makkelijker oplossen in water dan in zuurstof. Doordat de zuurstofmoleculen in de lucht blijven, neemt de concentratie van zuurstof toe als het regent. Nog een belangrijk voordeel van regen is dat het je spieren koel houdt, waardoor je sneller en makkelijker kan lopen.

2. Extra calorieën verbranden

Verschillende studies hebben aangetoond dat je meer calorieën verbrandt als je in de regen gaat lopen. De temperatuur daalt immers, en daardoor verbrandt jij meer energie tijdens je work-out. Heb jij het gevoel dat je harde werk geen resultaat meer oplevert? Ontdek dan hier 6 redenen waarom je niet meer afvalt van het sporten.

3. Spieren harder trainen

Regen maakt het oppervlak waarop je loopt gladder. Jij hebt iets meer moeite met overeind te blijven en je evenwicht te bewaren en daarom zet je je spieren harder aan het werk.

4. Mentaal sterker

Door te gaan lopen in de regen, train je je lichaam om te sporten in lichamelijk en mentaal moeilijke omstandigheden.

5. Alleen op de weg

Andere lopers zijn vaak ook niet tuk op de regen en blijven tijdens een bui dus lekker thuis. Als jij op dit moment gaat lopen, is de kans groot dat je het parcours helemaal voor jou alleen hebt.

 

Lees ook:

5 dingen die je moet weten als je gaat joggen

Met deze 5 sporten verbrandt je de meeste calorieën

Dit doet een wandeling met je brein

 

Bron: HLN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content