3 x heerlijk ontbijten met de laatste foodtrends
Dit zijn de nieuwste trends aan de ontbijttafel.
Op sociale netwerken zie je niets anders: hippe, gezonde ontbijtjes. Instagram heeft al lang dag gezegd tegen het traditionele 'boterhammen met kaas'-ontbijt. Welkom bowl cake, smoothie bowl en zelfgemaakte granola! Kleurrijk, lekker en gezond. Om je dag goed te starten.
1. Bowl cake
De bowl cake is heel gemakkelijk te bereiden én super snel klaar. Het duurt slecht 2 minuten om er eentje te maken. Ideaal dus als je 's ochtends niet veel tijd hebt. Bestaande uit havermout, melk en eieren biedt dit ontbijt je voldoende energie om de dag goed te starten.
Bereiding:
- Meng de volgende ingrediënten in een kom: 1 ei, 70 gram havermout, 1 theelepel suiker, 2 eetlepels magere melk (of sojamelk). Naar eigen smaak kan je er ook wat speculoos aan toevoegen.
- Zet het mengsel in de magnetron gedurende 2 minuten
- Draai de kom daarna om op een bord. Laat je fantasie de vrije loop voor de decoratie: vruchten, noten, zaden, chocolade,... Alles kan!
2. Smoothie bowl
De smoothie vormt een goede basis voor je ontbijt. Doe er naast fruit allerlei zaden of granen in voor extra energie!
Bereiding:
- Meng fruit naar keuze in een blender met wat yoghurt, kokosmelk of amandelmelk. Let wel op dat je het mengsel niet te vloeibaar maakt.
- Giet het in een grote kom.
- Versier met alles wat je lekker vindt.
3. Granola
Heerlijk en gemakkelijk om zelf te maken: granola. En maak gerust een extra grote portie want in een goed afgesloten pot kan je je muesli tot 3 weken bewaren. Handig voor wie echt geen tijd heeft 's ochtends.
Bereiding:
- Meng de volgende ingrediënten in een kom: 300 gram havermout, 150 notenmix, 2 eetlepels hazelnootolie, 4 eetlepels siroop, 3 eetlepels honing. Je kan ook kruiden zoals kaneel of peperkoek toevoegen. Meng goed.
- Giet de inhoud van de kom op een grote bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
- Na 10 minuten roer je het mengels nog eens goed door elkaar. Dan moet het nog eens voor 10 minuten de over in tot de havervlokken goudbruin worden.
- Na het bakken goed laten afkoelen. Extra lekker met fruit of stukjes chocolade.