Maak een account aan en switch eenvoudig tussen jouw favoriete magazines

© Romain Ricard

Van Barracuda tot The Cake Room: 5 x deze nieuwe horeca-hotspots staan bovenaan onze bucketlist

Ben je een zoetekauw of eerder een fijnproever? Blijf je in België of ga je de grens over? Wat je voorkeur ook is, bij één van deze adresjes kom je zeker aan je trekken. Zet je smaakpapillen op scherp en ontdek jouw nieuwe favoriete plek!

1. Barracuda: buongiorno!

Nog maar net open: Barracuda op het Brusselse Flageyplein. Een Italiaans restaurant ingericht in een unieke stijl. De een zal het kitscherig noemen, de ander knus. Maar zeker is dat je ogen tekort komt. Het interieur is een mix van vintage, kunst en curiositeiten mét een bijzondere aandacht voor de verlichting: die is gedempt en gezellig. Barracuda komt uit de hoed van de Franse Big Mamma-groep, die al zo’n 25 Italiaanse restaurants heeft in Europse grootsteden à la Londen, Parijs en Milaan.

Barracuda: Eugène Flageyplein 18A, 1050 Elsene

2. Baronne: dineren als een barones

nieuwe hotspots
© Romain Ricard

In Parijs kun je sensationeel – en toch betaalbaar – dineren in het magnifieke, nieuwe restaurant Baronne. Dat huist in de statige woning van barones Adelheid Salomon de Rothschild, die eind negentiende eeuw jong weduwe werd en haar huis en tuin vulde met interessante genodigden. Nu ben jij er zelf te gast, onder de hoge plafonds, tussen marmer en fluweel. Je tafelt op z’n Frans, of nestelt je in de glamoureuze bar. De binnenhuisarchitect die de opera renoveerde, zorgde voor het spectaculaire interieur van Baronne. Adelheid zou blij zijn met haar nieuwe gasten in dit edele decor, zoveel is zeker.

Baronne: 11 Rue Berryer, 75008 Parijs

3. Klee: intiem genieten

nieuwe hotspots

Achter een fel Yves Klein-blauw geveltje op Kipdorp schuilt Klee, intiem eetadres van chef Frederik Michiels en gastvrouw en sommelier Thea Cipido. Het gastronomisch restaurant is piepklein (plek voor twaalf man) en minimalistisch, maar erg tof ingericht; je waant je er veeleer in pakweg Londen. Het eten dat je voorgeschoteld krijgt, zijn pure, originele smaken en bereidingen volgens het seizoen. Hier klopt alles tot in het detail: verfijnd eten, lekkere natuurwijn en erg persoonlijke bediening. Dat het duo alles zelf doet, maakt de beleving nog specialer.

Klee: Kipdorp 3, 2000 Antwerpen

4. Lof: Zeeuw in Gent

nieuwe hotspots

Het Gentse Pillows Grand Boutique Hotel Reylof pronkt met zijn mooie tuin, kleine spa, glamoureuze architectuur én met restaurant Lof, dat openstaat voor iedereen. De kersverse Zeeuwse chef-kok Paul de Groote bereidt er met pure ingrediënten echte smaaksensaties. Met dank aan zijn grootmoeder en zijn Indonesische echtgenote, die haar recept voor sotosoep aan hem prijsgaf – inspiratiebron voor een van de vele troeven op de kaart.

Lof: Hoogstraat 36, 9000 Gent

Menu vanaf € 85. Kamers vanaf € 135 voor 2 personen.

5. Grand Café Krasnapolsky: Amsterdamse Afternoontea

nieuwe hotspots

Benieuwd naar het kunstzinnige Amsterdam Light Festival, van 28 november tot 19 januari? Een feestelijke setting voor je hartverwarmende afternoontea vooraf, is het Grand Café van het volledig vernieuwde Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, met zicht op het koninklijk paleis. In november pakt patissier Maartje de Nie er bovendien uit met lekkers voor sinterklaas en kerst in The Cake Room, van champagnetruffels tot eetbare adventskalenders vol chocolade en marsepein.

Grand Cafe Krasnapolsky: Dam 9, 1012 JS Amsterdam

Afternoontea € 48 voor 2 personen. Kamer vanaf € 286 voor 2 personen.

Meer hotspots

DOOR MARIE MONSIEUR EN EVY VAN ELSACKER.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content

Van Barracuda tot The Cake Room: 5 x deze nieuwe horeca-hotspots staan bovenaan onze bucketlist

Verder lezen?

Maak snel een gratis account aan (of meld je aan als je er al een hebt).

Je krijgt meteen toegang tot al onze artikels en krijgt in de toekomst deze melding niet meer te zien.