Eat, Sleep, Repeat: dit zijn de 5 nieuwste horeca-hotspots voor juni
In de rubriek eat, sleep, repeat laten we je kennis maken met de nieuwste horeca-hotspots. Dit staat op onze planning in juni...
1. Bistro Martin: 3D-diner
Verras je argeloze tafelgenoten eens met een piepkleine kok die over het tafelkleed loopt en van alles in je bord sleurt of flambeert. De 3D-animatie Le Petit Chef zet de toon voor een vrolijk etentje onder vrienden. Een hoop gekkigheid, die alsnog eindigt in een lekker viergangenmenu in de Brusselse Bistro Martin. Met terras en mogelijkheid tot overnachten in Martin’s Brussels EU.
Menu € 129, met filmische animatie. Martin’s hotel: Karel de Grotelaan 80, 1000 Brussel
2. Château Neercanne: open de poorten
Restaurants Château Neercanne en L’Auberge zijn al jaren een laaiend succes op het gelijknamige, sprookjesachtige 17de-eeuwse landgoed Château Neercanne bij
Maastricht, met zicht op de schitterende baroktuinen. In het poortgebouw zijn er nu zeven gloednieuwe, luxueuze suites, waarmee je ineens garantie hebt op een
tafeltje. Al zijn ze ook zonder maaltijd de moeite. Alle zeven bieden ze uitzicht op de tuinen, de Jekervallei en de Cannerberg. Rondom is het zalig fietsen en wandelen. Bijzonder is het netwerk van mergelgrotten dat je kunt verkennen vanuit – en in! – dit unieke terrassenkasteel.
Suite vanaf € 344 voor 2 personen. Lunch vanaf € 49. Château Neercanne: Von Dopfflaan 10, 6213 NG Maastricht, Nederland.
3. Ela Restobar: hello, bonjour, ciao
Nieuw in Amsterdam: Ela Restobar, ofte Jordaanse charme in een mediterrane sfeer. De gerechten zijn no-nonsense en bedoeld om te delen: van een schaal oesters over burrata met pistachio tot hamachi met dille. Veel hip volk hier én het eten is zeer lekker: dat maakt dat je op tijd moet reserveren voor een plekje.
Ela Restobar: Elandsgracht 45
4. Villa Mabrouka: rock the kasbah
Mag het wat verder zijn en heb je iets te vieren? Dan wacht je een juweeltje in Marokko. In het voormalige huis van Yves Saint Laurent in Tanger is Villa Mabrouka geopend. Op een steenworp van de kashba zit achter een zware deur een oase van rust verstopt, met twee zwembaden, drie restaurants en twaalf kamers. Het modernistische huis uit de jaren 1940 is respectvol gerestaureerd door de Brit Jasper Conran. Je kijkt er uit op de zwoele tuin met palmbomen, de glinsterende zee en de blauwe lucht. Van dat alles kun je het hele jaar door genieten, dankzij het milde mediterrane klimaat: het wordt in Tanger niet heet ’s zomers en ook niet koud ’s winters.
Kamer vanaf € 405 voor 2 personen. Villa Mabrouka: Sidi Bouknadel 1, 90000 Tanger, Marokko
5. Public House: taartenkoning
Vlak aan de Parijse Opéra heeft zich de Britse chef Calum Franklin geïnstalleerd: ‘de koning van de taarten’ wordt hij genoemd – en dan bedoelen we zoete, maar toch ook vooral zoute taarten. Het restaurant houdt het midden tussen een Franse brasserie – het interieur is alles wat je van een eetgelegenheid in Parijs verwacht – en een Britse pub. Op het menu: viscake van zalm, taart met prei en Comté, en appel-gembertrifle.
Public House: 21 Rue Daunou, Parijs, Publichouseparis.fr
Meer adresjes
Door Els Keymeulen en Evy Van Elsacker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier