Van Bar Misera tot August: 5 x deze nieuwe horeca-hotspots wil je in maart bezoeken

Ben je een zoetekauw of eerder een fijnproever? Wat je voorkeur ook is, bij één van deze adresjes kom je zeker aan je trekken. Zet je smaakpapillen op scherp en ontdek jouw nieuwe favoriete plek!

1. Bar Misera: Als een vis in de bar

Wie een reden zoekt om nog eens naar Antwerpen af te zakken, heeft die gevonden met Bar Misera, nieuw concept van Nicolas Misera en Yasmin Weyn. Vlak bij hun restaurant Misera* op het Nieuw Zuid opende het koppel een wijnbar waar ze ook kleine gerechten serveren. Verwacht veel vis en schaaldieren op de kaart, maar evengoed een uitstekende selectie charcuterie. Topsommelier Trésor Vets verwelkomt je in de zaak, die wat wegheeft van een echt goeie Parijse bistro. Reserveren kan – de helft van de tafeltjes wordt vrijgehouden voor walk-ins.

Bar Misera: Jos Smolderenstraat 60, 2000 Antwerpen.

2. Hopspot: de hophemel op aarde

De gepassioneerde jonge brouwer Maarten aan het werk zien op zijn hopvelden en bij zijn ketels in Ertvelde is een plezier op zich. Hij toont hoe je met water, Belgische mout en hop edel vocht maakt, van pils tot tripel. Blijven plakken in de Hopspot, die gerund wordt door Lorenzo en Sophie, is een must. Je slaapt er prinsheerlijk in een van de vier kamers bij de brouwerij. In het Hopspot-café lacht het ontbijt je toe de volgende dag.

Hopspot: Vaartstraat-West 1, 9940 Ertvelde. Kamers vanaf € 122 voor 2 personen.

3. Yust: Zaadje geplant

horeca-hotspots
© WILLEM KEUPPENS

In de geanimeerde wijk rond het gerenoveerde station van Luik, kun je hip én voordelig slapen in hotel Yust. Solo, duo of met je hele gezin. Nu kun je er ook origineel lunchen en dineren in het gloednieuwe resto Pépin. Chef Justin Wansart geeft Franse klassiekers een pittige remake. Je kunt onder meer kiezen voor groene kool gevuld met butternut, Aziatisch gelakte kalfszwezerik met pickels, of vis met chorizo.

Pépin: Esplanade Simone Veil 2, 4000 Luik. Kamers vanaf € 69 voor 2 personen.

4. Bar Magritte: Schaken met snoep

horeca-hotspots
© ELLESVISUELLES

In de bar van Hotel Amigo krijgt je afternoontea een verrassende wending. Wie net als Magritte van schaken houdt, kan er met slimme zetten op het bord de lekkerste pionnen pakken. Chocolatier Marc Ducobu zorgt voor het heerlijke spel, dat begeleid kan worden met thee of mysterieuze cocktails die stomen als een rokende pijp. Valsspelen en gewoon opeten kan natuurlijk ook. Surrealisme is troef – tot in de decoratie toe. Geen wonder dat Time Magazine deze Bar Magritte een topper vindt.

Bar Magritte: Vruntstraat 1, 1000 Brussel. Afternoontea vanaf € 48 met twee warme dranken.

5. August: August, maar dan anders

horeca-hotspots
© Thor Van Damme

Al meer dan vijf jaar lang is August in Antwerpen een toevluchtsoord voor liefhebbers van architectuur, erfgoed en onthaasting. Nieuw is dat je sinds kort ook in het restaurant geniet van een à-la-cartemenu, samengesteld door chef Gerd Govaerts. Daarnaast ontwikkelde het natuurlijke skincare-merk Maiwe een exclusieve lijn voor de wellness van August en zusterconcept Hotel Julien. In beide hotels kun je voortaan genieten van de verzorgingsproducten van het Belgische merk tijdens een scala aan gezichts- en lichaamsbehandelingen. Reden genoeg om te blijven terugkeren naar deze Feeling-favoriet.

August: Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen.

Meer hotspots:

DOOR CATHERINE KOSTERS, MARIE MONSIEUR EN EVY VAN ELSACKER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content