Eat, Sleep, Repeat: dit zijn de 5 nieuwste horeca-hotspots voor augustus

In de rubriek eat, sleep, repeat laten we je kennis maken met de nieuwste horeca-hotspots. Van een uniek verblijf in Marrakech tot tafelen in een restaurant met een verrassende vegan menukaart: hier moet je zijn in augustus.

In galop

De droom van Tine Van Canneyt, een bed and 
breakfast, transformeerde in Hotel T, met 45 kamers.
”De T van Tine, maar ook van thuiskomen”, knipoogt ze. Met keuze uit twee stijlen (hip en historisch) en drie formaten (‘Cutie’, ‘Homey’ en ‘Roomy’) boeken wij er alvast voor Waregem Koerse op 27 augustus. Hét evenement in Waregem, de ‘stad in galop’. En we
blijven gegarandeerd nagenieten in de binnentuin, op het petanqueveld, in de massagestudio en in het ondergrondse zwembad van Hotel T.

Kamers vanaf € 97 voor 2 personen, Hotel-t.be

Vlees aan zee

Echt goed tafelen in Knokke-Heist doe je sinds kort ook bij Carcasse, het vleesrestaurant dat je misschien al kende van de eerste vestiging in Sint-Idesbald. Ook hier übervers vlees van slagerij Dierendonck op de kaart, dat chef Timon Michiels van kop tot staart door zijn menu weeft. Bourgondiërs halen hier hun hart op: smikkelen in het restaurant of lekkers mee naar huis, want Carcasse heeft ook een comptoir waaruit je vlees en charcuterie shopt.

Menu € 120 voor 5 gangen. Oosthoekplein 1, Knokke-Heist, Carcasse.be

Riad uit je dromen

Wie binnenkort plant af te zakken naar Marrakech boekt een verblijf bij Rosemary, parel van een riad met vijf kamers, opgericht door de Belgische artiest
Laurence Leenaert en haar man Ayoub Boualam. De riad werd een heerlijke, zorgvuldig samengestelde mikmak van hedendaags design en ambachtelijk
moois. Het koppel reisde het hele land af naar de beste materialen en liet hun ambitieuze project onder 
handen nemen door lokale ambachtslieden. Alles
wat je er spot is te koop: de keramiek en tegeltjes, de berbertapijten, de schilderijen, de badhanddoeken en de beautyproducten. Er is een hamam, je kunt er dineren en je kunt schilderworkshops van
Laurence herself volgen.

horeca-hotspots

Tweepersoonskamer vanaf € 220 per nacht. 25, Rue de la Bahia Médina, Marrakech, Rosemarymarrakech.com

Spaans paleisje

In Spaans Baskenland prijkt een nieuw luxe-icoon nabij Bilbao: Palacio Arriluce in Getxo. Het neogotische paleisje van de markies en markiezin van Arriluce is nu toegankelijk voor iedereen. Kies een ‘Marina’-kamer met zicht op zee of ‘Pergola’-kamer met zicht op de tuin. En de Baskische keuken, die hoeft geen lauweren meer. Je proeft ze in het Delaunay-restaurant van de bekroonde chef Beñat Ormaetxe. Een infinitypool en luxespa zijn er ook. De perfecte plek voor wie iets te vieren heeft, of levensgenieten hoog in het vaandel draagt.

horeca-hotspots

Kamers vanaf € 301 voor 2 personen, Palacioarrilucehotel.com

Verrassend vegan

Schoof je je benen nog niet onder tafel bij het Antwerpse Eppo, dan heb je ongelijk. Chef Laurens Jasperse schudt er pure gerechten uit z’n mouw, mooi gepresenteerd zonder onnodige franjes. Ga voor 
een menu, dan kun je lekker 
lang blijven hangen. Dat is er – 
geloof ons – geen straf: relaxte vibe, leuke mensen om je heen, vriendelijke bediening én een mooi interieur. Durf voor het vegan menu te kiezen, dat vonden wij zowaar nog verrassender dan dat met vis en vlees.

horeca-hotspots
© niccola.be

Chef’s choice menu met vis en vlees € 59 voor 4 gangen / vegan € 56 voor 4 gangen. Coveliersstraat 6, Antwerpen, Eppo-resto.com

Meer hotspots

Door Marie Monsieur en Evy Van Elsacker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content