Moss: brunchen in prachtig Scandinavisch interieur op ’t Antwerpse Zuid

Een gezonde lunch- en brunchplek, waar je eventueel zonder vlees, maar daarom niet per se zonder koolhydraten en garnituurtjes hoeft te eten? Het kan bij Moss in Antwerpen op ‘ Zuid, de relatief nieuwe all organic ontbijt- en lunchzaak van Dennis Broeckx en Ellen Destuyver, tevens uitbaters van het nabijgelegen sterrenrestaurant L’Epicerie du Cirque.

Wat je er kan vinden: eerlijk eten met liefde gemaakt, althans dat is de leuze waar eigenaars Dennis Broeckx en Ellen Destuyver voor staan. Het ontbijt en de lunch bij Moss zijn dan ook niet zomaar ‘alledaags’ te noemen: de expertise van de chefs zorgt er samen met de healthy en organic insteek – én het absoluut hippe Scandinavisch-industriële en laid-back interieur – voor dat lunchen en brunchen bij Moss een culinaire ervaring worden. Onder meer op het menu: eggs benedict met ‘juicy Porkbelly‘ of ‘smoked Salmon‘, een stukje ‘pain perdu’ met vers fruit of een ‘Jerusalem veggie sandwich’ met hummus en gegrilde groentjes.

Lees ook de recensie van onze culi-journalist over Moss in Antwerpen.

Urban dishes met een culinaire touch

Uniek omdat: de culinaire ontbijt- en lunchplek niet alleen komt. De ‘organic’ breakfast-tent ligt namelijk vlak langs het sterrenrestaurant van het gastronomische duo ‘L’Epicerie de Cirque’ en langs de eveneens recent door het tweetal opgerichte hippe bar, Bar Palmier. Bovendien maken niet alleen de verfijnde, maar toch urban hippe gerechtjes en de dranken op de kaart (ja hoor, bij Moss vind je zelfs een paar RAW-wijnvarianten terug) de stek de moeite van een bezoekje waard, ook het interieur zelfs zorgt op een mooie zondagvoormiddag voor extra verfrissende vibe.

Met z’n zachte pastelkleuren, stijlvolle designer-hanglampen aan de met witte tegeltjes bezette toog, een sober houten interieur in Scandinavische stijl en aardig wat cactussen en andere greens on the side, een prima plek om even tot rust te komen. Of: om je net met een paar vrienden achter een sandwich of een Matcha latte te scharen natuurlijk.

Ontdek ook: Wild/Project: veganistisch tafelen in een huiselijke vintage sfeer 

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

Moss: Eggs Benidict en Matcha lattes in een Scandinavisch jasje

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content