Say what: maak nu zelf healthy chocoladepasta!
21 jun 2018
Chocoliefhebbers, wij hebben goed nieuws voor jullie! Ellemieke Verholen, vrouw van Sergio Herman heeft ons haar recept gegeven om een overheerlijke choco- en amandelpasta te maken. It’s fingerl icking good ...
Ingrediënten:
VOOR DE CHOCOPASTA
- 125 g hazelnoten
- 30 g cacaopoeder
- 1 el kokosolie
- 1 el vanille-extract
- snufje zout
- 5 el honing
VOOR DE AMANDELPASTA
- 125 g amandelen
- amandelmelk (optioneel)
Bereiding:
VOOR DE CHOCOPASTA
- Doe alles in de blender en mixen maar.
VOOR DE AMANDELPASTA
- Rooster de amandelen 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Mix ze in een blender tot een romige boter.
- Voeg eventueel wat amandelmelk toe.
TIP VAN
ELLEMIEKE
“ Ben je allergisch voor
noten, dan kun je die
in het recept van de
chocopasta vervangen
door een halve
banaan, een halve
avocado, 2 eetlepels
cacaopoeder en
1 eetlepel honing. ”
Meer van Ellemieke Verholen:
- Start je dag gezond met een groen sapje
- Gezond genieten op zondag: cheesecake met rood fruit
- Gezonde tussendoortjes: courgettemuffin & rijstwafel met avocadospread
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier