Recept: de gegratineerde ovenschotel met zoete aardappel van Sandra Bekkari

Er zijn van die dagen dat je nood hebt aan comfortfood. Belangrijk op zo’n dagen: dat je vooral niet te lang in de keuken moet staan vooraleer je van die hapjes troost kan genieten. Een ovenschotel is in zo’n (nood)geval altijd een goed idee. Deze klassieker van Sandra Bekkari is een levensredder.

Comfortfood, maar maak het makkelijk én gezond. Die opdracht had Sandra Bekkari begrepen bij het maken van deze overheerlijke ovenschotel met zoete aardappel en worteltjes. Perfect voor druilerige winterdagen en boordevol vitamines.

Lees ook: Van pompoenpuree tot spinazieknoedels: 5 x ovenschotels met groenten

Sandra Bekkari: gegratineerde ovenschotel met zoete aardappel en wortel

Ingrediënten:

  • 300 g wortel, in stukjes
  • 300 g zoete aardappel, in stukjes
  • scheutje sojaroom (of melk)
  • snufje madras kerriepoeder (supermarkt)
  • snufje kurkuma
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 250 g (glutenvrij) kalfsgehakt
  • 1 prei, in halve ringen
  • 75 g gratinkaas, gemalen

Bereiding:

  • Stoom de wortelen en zoete aardappelen gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
  • Prak met een scheutje olijfolie tot puree en voeg de sojaroom toe. Kruid met het kerriepoeder, de kurkuma, peper en een snufje zeezout.
  • Stoof de ui, knoflook en paprika aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de prei toe.
  • Maak laagjes in een ovenschaal, bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.

Meer heerlijk & gezond

Een recept uit Nooit meer diëten deel 5. Word de stralendste versie van jezelf van Sandra Bekkari, uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

*Het openingsbeeld is een stockbeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content