Recept: de gegratineerde ovenschotel van Sandra Bekkari

Zin in heerlijke comfortfood, maar houd je het graag gezond? Probeer dan deze gegratineerde ovenschotel met zoete aardappel en wortel van Sandra Bekkari. Hij is om duimen en vingers bij af te likken.

Gegratineerde ovenschotel met zoete aardappel en wortel

Deze ovenschotel van Sandra Bekkari is perfect voor druilerige herfstdagen en ook nog eens supergezond!

Ingrediënten:

  • 300 g wortel, in stukjes
  • 300 g zoete aardappel, in stukjes
  • scheutje sojaroom (of melk)
  • snufje madras kerriepoeder (supermarkt)
  • snufje kurkuma
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 250 g (glutenvrij) kalfsgehakt
  • 1 prei, in halve ringen
  • 75 g gratinkaas, gemalen

Bereiding:

  • Stoom de wortelen en zoete aardappelen gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
  • Prak met een scheutje olijfolie tot puree en voeg de sojaroom toe. Kruid met het kerriepoeder, de kurkuma, peper en een snufje zeezout.
  • Stoof de ui, knoflook en paprika aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de prei toe.
  • Maak laagjes in een ovenschaal, bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.

Meer gezonde recepten:

“Nooit meer diëten deel 5. Word de stralendste versie van jezelf” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.  Voor meer info: http://www.borgerhoff-lamberigts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content