Met deze 5 recepten val je 3 keer zo snel af

Komijn heeft een positief effect op de vetverbranding. Maar in welke gerechtjes gebruik je dit niet-zo-alledaags kruid eigenlijk? Laat je inspireren door deze recepten en breng het Midden-Oosten op je bord. Mix it, blend it, wrap it... feel it!

komijn

1. Pompoensoep met komijn

Verhit twee eetlepels olijfolie samen met wat currypoeder, komijn en koriander. Stoof de ui en gember, samen met stukjes aardappel en wortel gaar. Blus met water en voeg een paar bouillonblokjes toe. Mix fijn en werk af met verse koriander. Smakelijk!

2. Oosterse kruidenmengeling

Komijn vind je ook terug in za'atar, een heerlijke kruidenmengeling uit het Midden-Oosten. Hak verse tijm fijn en stamp het samen met sumak, komijn, zeezout, peper en sesamzaad onder elkaar in een vijzel. Hiermee kan je een heerlijke yoghurtdip maken. Of meng het in je versgemaakt brooddeeg. Succes verzekerd! 

3. Wrap met komijnekaas

Maak een heerlijke wrap met bloemkoolroosjes en shoarmavleesreepjes. Combineer met stukjes tomaat en kaassaus en strooi er, last but not least, wat heerlijke komijnekaas over. Enjoy!

4. Couscoussalade met komijnmosselen

Doe een laagje water met knoflook en komijn in een pan. Stoom de mosselen 6-8 minuten. Serveer met couscous, tomaat, komkommer, ui, olijfolie en citoensap. Voeg feta en munt of peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Bon appétit!

5. Komijnsmoothie

Als afsluiter of heerlijk tussendoortje kan je komijn ook gebruiken in je smoothie. Blend yoghurt en komijn met granaatappelpitten en verse munt of gember en klaar is Kees!

Ontdek waarom komijn je vetverbranding tot drie keer verdubbelt en lees hier welke vetten er nu écht gezond zijn.

Nog meer afslanktips:

Zoveel moet je sporten om fastfood te verbranden

In 6 stappen naar meer energie en minder kilo's

7 fruitsoorten die je helpen gewicht te verliezen

Partner Content

Gesponsorde content