Fit en slank dagmenu: 3 recepten uit Get Stronger van Claudia Van Avermaet
Je wilt je graag energieker en fitter voelen, en als het kan ook enkele kilo’s kwijt? Dan zit je goed bij het 30-dagenplan van Claudia van Avermaet. In haar nieuwe boek ‘Get Stronger‘ deelt ze tips om in 30 dagen terug in topvorm te zijn. En daar horen natuurlijk ook gezonde en heerlijke recepten. Wij verklappen alvast enkele van onze favoriete gerechten uit haar boeken.
Lees ook: Fit & slank met het 30-dagenplan van Claudia Van Avermaet
3 x recepten uit Get Stronger van Claudia Van Avermaet
1. Omeletwraps
Start je dag met een heerlijk ontbijt, deze omelet is vegetarisch en zit boordevol gezonde eiwitten. (Dit is een recept uit fase 1)
Dit heb je nodig
- 150 g champignons
- 1 avocado
- olijfolie
- 4 eieren een scheutje plantaardige melk
- peper en zout
- een handvol platte peterselie
- een bundel tuinkers
Zo maak je de omeletwraps
- Snijd de champignons en de avocado in stukken. Bak de champignons gaar in een grote pan met olijfolie. Zet aan de kant.
- Neem een kom en kluts er de eieren samen met het scheutje melk in los. Kruid met peper en zout. Doe er fijngesneden platte peterselie bij.
- Giet een kleine scheut olijfolie in de pan en bak twee omeletten (een voor een). Draai de omeletten om in de pan zodat ze langs beide kanten kunnen bakken.
- Beleg ze met de champignons, de avocado en de tuinkers.
2. Quiche met zalm en asperges
Een lichte quiche is perfect voor de lunch. (Dit is een recept uit fase 2)
Dit heb je nodig:
- 250 g cashewnoten (geweekt)
- 2 eiwitten
- 50 g speltmeel
- 50 g boter van grasgevoederde koeien
- een snufje zout
- 6 eieren
- 3 eetlepels havermelk
- 200 g gerookte zalm (reepjes)
- 100 g groene aspergetoppen peper en zout
Zo maak je het
- Laat de cashewnoten weken in water gedurende een volledige nacht of minimum 2 uur. •
- Doe ze daarna in de blender, samen met de eiwitten, het speltmeel, de boter en een snufje zout. Mix alles goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Neem een ronde ovenbakvorm en leg er een vel bakpapier in. Wrijf het cashewmengsel helemaal open op de bodem.
- Neem een andere grote kom en klop er de eieren in los met de havermelk.
- Giet dit over de notenbodem. Beleg met de zalm en de groene aspergetoppen. Kruid alles goed met peper en een beetje zout. Plaats de quiche 35 minuten in de oven op 180 °C.
3. Butternutlasagne
Comfortfood zoals ie hoort te zijn: overheerlijk én gezond. (Dit is een recept uit fase 2)
Dit heb je nodig:
- 1 butternut
- 250 g ricotta
- 1 ei
- vers basilicum
- peper en zout
- 3 eetlepels
- olijfolie
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 3 teentjes knoflook
- 300 g kalfsgehakt
- 400 g tomatenblokjes (met basilicum, uit blik)
- 2 handenvol spinazie geraspte parmezaan rucola
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de bovenkant van de butternut (de hals) en snijd daarna dunne schijfjes met de mandoline, tot je aan het pittenhuisje komt.
- Neem een kom en roer er de ricotta en het ei in. Snijd het basilicum fijn en meng het erdoor. Kruid met peper en zout.
- Bak ondertussen de rode ui samen met de knoflook en het kalfsgehakt in wat olijfolie. Voeg er de tomatenblokjes aan toe. Doe er op het laatst de spinazie bij en laat even kort sudderen. Kruid ook met peper en zout.
- Neem een vuurvaste ovenschaal en leg er een laag butternut en een laagje tomatensaus in, daarna een tweede laag butternut en een laagje ricotta. Ga zo verder tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Werk bovenaan af met wat geraspte parmezaan.
- Plaats 35 minuten in de oven op 180 °C.
- Serveer eventueel met wat rucola.
Wil jij het 30-dagenplan Get Stronger ook uitproberen? Dan ben je hier aan het juiste adres. De komende week legt Claudia Van Avermaet haarfijn uit je aan de slag kan gaan met haar plan. Alle artikels over het 30-dagenplan Get Stronger kan je met je Feeling-account op deze overzichtspagina lezen.
Meer tips van Claudia Van Avermaet:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier