Goede vraag: werkt thee nu echt tegen die verkoudheid?
Tijdens de koude wintermaanden lijk je vatbaarder voor een verkoudheid. Volgens grootmoeders doet een kopje warme thee wonderen. Maar klopt dat ook echt?
Sneller verkouden in de winter?
Dat is helemaal niet vreemd. Een verkoudheid treedt sneller op als je weerstand laag is, dat is in de wintermaanden vaak het geval. Volledig voorkomen is onmogelijk, maar een kopje thee kan zeker helpen. Een kopje gemberthee met citroen en honing is een topper.
Natuurlijke bacteriebestrijders
Gember heeft niet enkel een ontstekingsremmende werking, het is ook een bacteriebestrijder en helpt tegen je loopneus door overtollig slijm op te lossen. Bovendien kan het hoofdpijn helpen verlichten. Daarnaast zit het vol vitamines (onder andere A, B, C en E), magnesium, ijzer en calcium. Een echte immuniteitsbooster dus.
Ook verse citroen heeft antibacteriële eigenschappen. Bovendien verlichten ze je zere keel die vaak gepaard gaat met verkoudheid.
Honing is een prima ingrediënt in je thee, want ook dat heeft een antibacteriële werking. De verklaring is eenvoudig: bijen beschermen hun bijenkast en voeding met proteïnen die een antibacteriële functie hebben. En die proteïnen komen dus ook in je honing terecht. Om van dat effect te genieten, is het belangrijk dat je voor goede kwaliteit kiest. Rauwe honing van biologische oorsprong werkt het best. Die werd tijdens het verwerkingsproces immers minder verhit, daardoor blijven alle voedingsstoffen en werkzame bestanddelen bewaard.
Thee heeft over het algemeen veel gezondheidsvoordelen. Mix en match dus gerust met de smaken die jij lekker vindt. En luister vooral ook naar je lichaam. Voldoende rust is net zo belangrijk.
Meer gezonde tips:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier