Goede vraag: moet je kikkererwten uit blik afspoelen?
Zin in een lekkere hummus of falafel? Je maakt het zelf dankzij een blik kikkererwten. Als je ze afspoelt, schuimt het sap enorm. Maar waarom is dat eigenlijk? En moet je die kikkererwten afspoelen voor je ze gebruikt?
Gezonde proteïnes
Kikkererwten (en andere peulvruchten) zijn erg gezond, ze zitten boordevol eiwitten en zijn perfect als je wilt afvallen. Die eiwitten komen ook in het vocht terecht, door de energie van het water, kan het gaan schuimen. Je kunt dit vocht perfect eten, het is zelfs erg gezond.
Kikkererwtensap
Bovendien is dat schuimige effect heel handig om bijvoorbeeld een veganistische chocolademousse te maken. Of je kunt het gebruiken in je soep, het versterkt de smaak en je behoudt alle voedingsstoffen. Bovendien is het zonde om dat gezonde sap zomaar weg te gieten. Smakelijk! 😉
Recept: veganistische chocolademousse
Ingedriënten
- Blik kikkererwten
- 150 g pure chocolade
- 25 agave siroop
Zo maak je het
- Neem 150 ml van het sap van de kikkererwten (aquafaba), voeg hier de agavesiroop aan toe
- Smelt de chocolade au bain marie
- Mix de aquafaba (met een mixer) tot het stevig wordt. Let op: dit duurt langer dan bij klassiek eiwit, even geduld hebben dus.
- Meng de gesmolten chocolade door het mengsel
- Doe de mousse in potjes en laat afkoelen in de koelkast
Meer tips voor in de keuken:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier