Gezonde tip: zo maak je zelf cashewyoghurt

Yoghurt is heerlijk, maar wil je liever geen zuivel op het menu? Dan is deze cashewyoghurt wat je nodig hebt. Eenvoudig én lekker.

Een overheerlijke yoghurt of een lekkere dip maak je eenvoudig zelf met dit gemakkelijke receptje.

Ingrediënten

  • 150 gram Rauwe cashewnoten
  • Water
  • Snuifje zout
  • 2 theelepels citroen

Voor de afwerking

Zo maak je het

  • Zet een handvol cashewnoten onder water met een snufje zout
  • Laat minstens vier uur weken
  • Spoel de cashewnoten af en doe ze samen met het sap van een halve citroen, een snufje zout en een theelepel honing in de blender
  • Voeg tijdens het blenden koud water toe tot je de gewenste dikte bereikt
  • Werk af met vers fruit en de zelfgemaakte granola óf gebruik de cashewyoghurt als dip en serveer met rauwe groenten

Tip: je kunt de cashewyoghurt ongeveer een week bewaren in de koelkast

De gezondheidsvoordelen van cashewyoghurt

Deze yoghurt mag dan wel veel vetten bevatten, ze zijn ook rijk aan kalium, magnesium en eiwit. Bovendien zijn het gezonde vetten en past de cashewyoghurt perfect in een koolhydraatarm dieet. Smakelijk!

Meer gezonde tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content