Eindelijk die laatste kilo’s kwijt! De favoriete gezonde recepten van coach Sabrine Zarti

Je wilt graag gezonder koken, maar hebt weinig tijd? Je bent niet alleen. Om een antwoord te bieden op het probleem richtte Sabrine Zarti PersonalFit op, een online platform boordevol recepten, dieetadvies en work-outs. Sinds kort koop je daarnaast haar nieuwste kookboek ‘180° gezonder’, met daarin recepten die je snel op tafel tovert. Aan Feeling verklapt ze alvast 3 van haar favoriete gerechten.

3 x de favoriete recepten van Sabrine

1. Chocolate chip cookies

“Mijn laatste en misschien wel favoriete dessert in het boek: de chocolate chip cookies. Dat
is het enige wat ik bij dit gerecht kan vertellen. Gewoon proberen en je zal zien wat ik bedoel.”

  • Bereidingstijd: 10 min + 20 min
  • Stuks: 12 koekjes

Dit heb je nodig:

  • 75 g havermout
  • 75 volkorentarwemeel
  • 40 g zwarte chocolade (minimum 72% cacao)
  • 1 el pindakaas
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • 3 el zonnebloemolie
  • 60 ml water
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Mix de havermout fijn zodat je havermeel bekomt.
  • Voeg er alle andere ingrediënten, behalve de chocolade, aan toe en mix kort.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes. Dat kan met behulp van de blender. Voeg de chocolade toe aan het koekjesdeeg.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en schep er ongeveer 12 gelijke bolletjes op. Druk ze wat plat en bak de koekjes gedurende 20 minuten in de oven.
  • Zowel lekker warm als koud.

2. Qeusadilla’s met kip

“Naast aardappelen, pasta en couscous kun je ook wraps gebruiken als bron van
koolhydraten. Het voordeel van wraps is dat je niets moet schillen, snijden of
koken. Tegenwoordig kun je in bijna elke supermarkt terecht voor de volkoren
variant. Maar ook de groentewraps zijn voedzaam. In dit recept kies ik voor quesadilla’s op basis van volkorenwraps en gebruik ik guacamole als saus. Niet verzot op
guacamole? Dan vind je in het boek ook een tomatensalsa.”

  • Bereidingstijd: 10 min + 30 min
  • Portie: 4 pers

Dit heb je nodig: 

  • 300 g kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 2 groene paprika’s
  • 50 g champignons
  • 4 tomaten
  • 6 volkorenwraps
  • 50 g light emmentaler

Voor de guacamole

  • 1 avocado
  • 2 tl olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout

Zo maak je het: 

  • Snij de kipfilet in dunne reepjes. Doe er de olijfolie over. Kruid af met paprikapoeder, peper en zout.
  • Snij de paprika in dunne reepjes, de champignons in schijfjes en de tomaten in blokjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er de zes wraps op. Zorg ervoor dat ze elkaar kruisen en over de uiteinden van de bakplaat hangen.
  • Beleg de wraps eerst met de kipfilet. Leg er daarna de paprika en champignons op en ten slotte de tomaten.
  • Verspreid er de geraspte emmentaler over. Kruid af indien gewenst.
  • Vouw de wraps toe en zet ze gedurende 30 minuten in de oven. Moeilijk om ze dicht te houden? Gebruik dan een tandenstoker.
  • Maak intussen de guacamole door alle ingrediënten hiervoor in een blender te mixen. Gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de avocado te halen.
  • Het lekkerste net uit de oven.

3. Pepersalade

“Dit is een typisch Tunesisch gerecht. De pikante pepers, de olijven, de olijfolie, het brood… Mijn mama en mijn oma maakten dit nog klaar op een kanoun (even googelen als je wilt weten hoe dat eruitziet). Het originele recept zit boordevol olijfolie. Los van het feit dat olijfolie een onverzadigd vet is, is te veel nooit een goed idee. Met een aantal aanpassingen heb ik dit gerecht dus voedzamer gemaakt. Geen liefhebber van pikant? Kies dan voor grote pepers, die zijn normaliter niet pikant. De pikante pepers koop ik trouwens in een Marokkaans winkeltje in de buurt. Maar je kunt gerust chilipepers uit de supermarkt kopen.” 

  • Bereidingstijd: 15 min + 30 min
  • portie: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 ajuin
  • 2 teentjes kno¡ook
  • 2 grote groene pepers
  • 2 grote rode pepers
  • 2 pikante pepers of chilipepers (groen en/of rood)
  • 2 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 100 g olijven
  • 1 el komijn
  • Peper en zout
  • 200 g tonijn, in eigen nat (optioneel)
  • 4 hardgekookte eieren (optioneel)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de ajuinen in ringen en pel de teentjes look.
  • Snij de pepers en tomaten in grove stukken. Ze hoeven niet fijngesneden te worden, maar onthoud wel: hoe groter de stukken, hoe langer ze moeten garen.
  • Giet er de olijfolie over en kruid af met de komijn, peper en zout. Roer alles goed dooreen.
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg alles erop. Zet gedurende 30 minuten in de oven. Schep halverwege het geheel eens om.
  • Wanneer de groenten klaar zijn, haal je alles uit de oven en mix je het geheel grof.
  • Mix niet te lang, zodat je niet alle vezels kapotmaakt.
  • Indien gewenst kun je nog tonijn en eieren toevoegen als topping.
  • Te serveren met volkorenstokbrood of pitabrood.
  • Koud te nuttigen.

Wie is Sabrine?

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 Sabrine Zarti is de oprichtster van het online platform PersonalFit. Daarin begeleidt ze samen met diëtisten en personal coaches drukbezette vrouwen naar een gezonde levensstijl. Niet dankzij diëten, wel dankzij gezonde voedingstips, persoonlijk advies en uitleg en heerlijke recepten. Als mama van twee is ze onder andere gespecialiseerd in post partum begeleiding. Haar nieuwe boek ‘180° gezonder’ bevat 60 snelle bakplaat- en ovengerechten en is nu verkrijgbaar. (Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts)

Meer lezen over de gezonde levensstijl van Sabrine van PersonalFit:

Beelden: Tasja Van Rymenant

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content