Daarom zijn vrouwen vatbaarder voor blaasontstekingen (en dit kun je ertegen doen)


');


Heb jij ook regelmatig last van een blaasontsteking of andere urinaire problemen? Je bent zeker niet alleen. 1 vrouw op 2 kampt met een urineweginfectie in haar leven. 20 tot 40% hervalt, 1 op 5 heeft zelfs last van herhaaldelijke blaasontstekingen en dat zelfs zo’n 2 à 3 keer per jaar. Niet gemakkelijk, want het is erg pijnlijk. Gelukkig zijn er dankzij Uri-cran oplossingen voor het behoud van je urinaire comfort.

Een blaasontsteking is geen reden tot paniek, het slijmvlies van je blaas is ontstoken, een goedaardige aandoening. Toch kan het erg onaangenaam zijn, je hebt vaker dan normaal het gevoel dat je moet plassen, maar de hoeveelheid urine is kleiner dan normaal. Bovendien geeft het een branderig gevoel bij het plassen en kun je last hebben van buikpijn of pijn in je onderrug.

Vaker bij vrouwen

Een blaasontsteking komt zowel bij mannen als vrouwen voor, toch hebben vrouwen er veel vaker last van. Dat heeft te maken met de anatomie van ons lichaam. Het is meestal de E coli bacterie die verantwoordelijk is, een bacterie die zowel bij mannen als vrouwen voorkomt in de darmen. Wanneer deze bacteriën in de plasbuis terechtkomen, hechten ze zich aan de blaaswand, vermenigvuldigen ze zich en ontstaat er een ontsteking. Vrouwen hebben een veel kortere plasbuis dan mannen, daarom komt de bacterie bij vrouwen veel sneller in de blaas terecht. Hoewel iedere vrouw het risico loopt op een blaasontsteking, hebben vrouwen er vaak last van tijdens de menopauze. Na onze menopauze produceren we minder vrouwelijke hormonen, dit leidt onder meer tot een verhoogde vatbaarheid van het vaginale slijmvlies voor bacteriële infecties en tot een verdunning van het slijmvlies in de urinebuis (urethra). Andere risicofactoren zijn o.m. antibiotica. Ze verstoren ons bacterieel evenwicht, waardoor het risico op een blaasontsteking groter wordt. Daarnaast lopen zwangere vrouwen een hoger risico door de fysiologische verwijding van de urinewegen. Tenslotte loop je een hoger risico als je immuunsysteem verzwakt is.

Minder antibiotica

Wil je een blaasontsteking verzorgen, kies dan eerst voor Uri-cran Forte, het is een medisch hulpmiddel, verkrijgbaar zonder voorschrift, om blaasontsteking te genezen én te voorkomen. Het wordt het vaakst aanbevolen door artsen en apothekers. Het vermijdt de proliferatie van bacteriën en verkleint het risico op migratie van de E. coli bacterie naar de blaas. Bovendien verzacht het de symptomen , je voelt minder druk op je blaas en de pijn verdwijnt sneller. Neem het mee in je tas zodat je het kan innemen zo gauw de eerste symptomen zich aandienen. Bij koorts neem je contact op met je arts. Ben je zwanger? Dan heb je wél een medisch voorschrift nodig en moet je dus eveneens eerst de dokter contacteren.

Liever voorkomen dan genezen

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Voorzie je een periode waarin je net iets minder aandacht kan hebben voor de uriniaire hygiëne (bijvoorbeeld een lange autoreis waarbij je niet voldoende frequent naar het toilet kan gaan en minder zal drinken, of een zwemstage waarin je langere tijd je vochtige zwempak zal aanhebben,…), dan is het zeker aan te raden een natuurlijk voedingssupplement te gebruiken. Uri-Cran Comfort is een supplement op basis van cranberry, je lost het op in een glas water na je ontbijt of kiest voor de tabletvorm. Wil je een langdurig effect, gebruik het dan zeker enkele maanden, zo kun je verdere problemen voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende te drinken, synthetisch ondergoed te vermijden en te gaan plassen na een vrijpartij. Alle preventieve tips van Uri-cran lees je op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content