3 heerlijke raw food recepten van chef Julie Van den Kerckhove
Raw food is hot, steeds meer mensen kiezen voor een gezonde levensstijl en eten hun groenten en fruit rauw. Rawfoodchef Julie Van den Kerckhove is een grote fan van deze gezonde manier van eten en stelde 3 heerlijke raw food recepten samen.
1. Ananas-komkommergazpacho
- 3 koppen komkommer (gebruik een kop van 1½ dl)
- 3 koppen ananas
- 1 eetlepel limoensap (of meer naar smaak)
- 1 eetlepel fijngesneden sjalot
- 1½ theelepel gember
- ½ theelepel himalayazout of zeezout (of meer naar smaak)
- 2 grote handjes verse basilicum
- eetlepel lenteui, fijngesneden
- 1 eetlepel pistachenoten, gehakt
2. Pasta al pesto
VOOR 4 PERSONEN
- 4 courgettes
- 3 koppen verse basilicumblaadjes, aangedrukt
- 1 kop verse peterselie of spinazie, aangedrukt
- eventueel 1 theelepel edelgistvlokken (een vervangproduct voor parmezaan)
- ¼ à ½ theelepel himalayazout of zeezout (naar smaak)
- ¼ kop cashewnoten
- ¼ kop pijnboompitten
- 2 à 4 eetlepels olijfolie extra vergine
Snijd de courgettes met de spiraalsnijder, juliennedunschiller of mandoline tot slierten. Doe het basilicum, de peterselie, het zout en eventueel de edelgistvlokken in een keukenrobot met een S-vormig mes. Mix alles goed. Voeg de cashewnoten, pijnboompitten en olijfolie toe. Mix alles tot een smeuïge pesto en serveer die bij de ‘pasta’ van courgette.
3. Chocolademousse
VOOR 4 PERSONEN
- 1½ middelgrote avocado, ontpit
- 1 kop water
- ¾ kop ahornsiroop (of dadelpasta, kokosnectar...)
- ½ à ¾ kop cacaopoeder, ongezoet
- ¼ kop kokosolie extra vierge
- ¼ theelepel vanillepoeder
- 2 flinke snuifjes himalayazout of zeezout
- gojibessen en cacao nibs (kleine stukjes rauwe cacaoboon) voor de afwerking
Doe de avocado met het water, de ahornsiroop, cacaopoeder, kokosolie, vanillepoeder en zout in de blender. Mix dit tot een romige chocolademousse. Werk af met gojibessen en fijngehakte cacao nibs.