Quinoa: het nieuwe superfood!
Quinoa is in korte tijd razend populair geworden. Het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen en het is eenvoudig te bereiden.
Chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robèrt van Beckhoven tonen in 75 recepten de vele mogelijkheden met quinoa.
Naast de recepten in "Quinoa, nummer 1 superfood" biedt het boek ook veel informatie over de herkomst en waarom het zo gezond is.
Wij mochten al een kijkje nemen en kozen een heerlijk recept van quinoa en rijkgevulde tomaten. Het recept vind je hieronder!
Rijkgevulde tomaten
Voor 4 personen:
100 g quinoa
2 dl groentebouillon
1 el olijfolie
1 kleine rode ui, gesnipperd
50 g paddenstoelenmix, schoongeborsteld en in stukjes
½ tl komijnzaad
25 g pijnboompitten, geroosterd
4 vleestomaten
50 g extra belegen kaas, geraspt
1 Verwarm de oven voor tot 180 ˚C.
2 Breng de quinoa met de groentebouillon aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
3 Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de rode ui 2-3 minuten. Voeg de paddenstoelenmix en het komijnzaad toe. Bak dit geheel nog 2-3 minuten en voeg de geroosterde pijnboompitten toe.
4 Giet de quinoa af, doe het terug in de pan het schep het paddenstoelenmengsel erdoor.
5 Snijd de dakjes van de tomaten en lepel ze uit. Meng het vruchtvlees samen met de geraspte kaas door het quinoamengsel. Schep dit mengsel in de tomaten en druk stevig aan met de bolle kant van de lepel.
TIP: Leg de dakjes weer op de tomaten, zo drogen ze niet uit en worden ook de dakjes mooi gaar.
6 Zet de gevulde tomaten in een ovenschaal circa 20-25 minuten in de oven. Serveer direct.