Pannenkoeken met ricotta en zure kersen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 250 g ricotta
  • 2 scharreleieren, losgeklopt
  • 5 el bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g verse zure kersen of morellen, zonder pit
  • 1 el olijfolie
  • ahornsiroop, om te serveren

Bereiding:
Doe de ricotta in een grote kom en roer hem glad. Voeg de eieren een voor een toe en meng telkens goed. Voeg de bloem, het bakpoeder, de suiker en het vanille-extract toe en maak er een beslag van. (Het beslag zal een beetje klonteren door de ricotta maar daarover hoef je je geen zorgen te maken.) Roer er ten slotte voorzichtig de kersen door. Er zal misschien een beetje sap vrijkomen in het beslag, maar dat is juist mooi. Probeer alleen niet te veel te roeren.

Verhit een koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Doop een stuk keukenpapier in de olie en wrijf de bodem van de pan ermee in. Giet enkele eetlepels beslag in de pan, zodat je een kleine pannenkoek hebt. Eventueel kun je verschillende pannenkoeken tegelijk bakken.

Bak de pannenkoeken 1-2 minuten, of tot de onderkanten lichtbruin zijn. Draai ze om en bak ze nog een minuutje, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de pannenkoeken uit de pan op keukenpapier glijden. Herhaal tot het beslag op is. Serveer heet met de ahornsiroop.

Nog meer Skinny/Wicked receptjes vind je hier:

Partner Content

Gesponsorde content