Rundersalade met aardappelen, radijsjes en tomaten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Koeltijd: 1 uur
Bereidingstijd: 2 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 2 x 200 g runderfilet, 5 cm dik
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 100 g crème fraîche
  • 2 el mierikswortelsaus van goede kwaliteit
  • 1 el mayonaise
  • 300 g kleine vastkokende aardappelen (type Charlotte), in hun geheel gekookt en daarna gehalveerd
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 10 radijsjes, in vieren gesneden
  • 4 stengels bieslook, fijngesneden
  • 200 g heirloomtomaten met verschillende kleuren, in plakken gesneden
  • 1 bosje waterkers, schoongemaakt

Bereiding
Verhit de olie in een braadpan tot ze heel heet is. Betrooi de runderfilets met zout en peper, leg ze in een pan en bak ze 1 minuut aan elke kant, tot ze aan beide kanten mooi bruin, maar in het midden nog rauw zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Wikkel ze in plasticfolie en laat ze 1 uur in de diepvries rusten, tot het vlees hard en bijna bevroren is (een restauranttrucje om vlees mooier in plakjes te kunnen snijden).

Snijd de filets met een heel scherp mes in dunne plakjes. Meng de crème fraîche, de mierikswortelsaus en de mayonaise in een kom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de aardappelen, de lente-uitjes, de radijsjes en het bieslook toe en meng goed. Verdeel de plakjes rundvlees over vier borden. Schik er de plakken tomaat, het aardappelmengsel en de waterkers op en serveer.

Nog meer Skinny/Wicked receptjes, vind je hier:

Partner Content

Gesponsorde content