La vita è bella: dit vinden wij de 9 beste pizzeria’s van Brussel
Pizza lovers kunnen Brussel absoluut niet overslaan. Maar liefst drie Brusselse pizzeria’s schopten het tot in het top 50-lijstje van ‘beste pizzeria’s in Europa’. Van een knapperige korst tot flinterdunne bodems en een kruidige tomatensaus: bij deze (verborgen) parels in Brussel eet je de beste pizza’s.
1. La Pizza è Bella
La Pizza è Bella is een van de Brusselse pizzeria’s die door 50 Top Pizza’s bekroond werd met een plek in hun lijstje. Bij La Pizza è Bella maken ze dan ook pizza volgens de aloude Napolitaanse traditie. De meeste ingrediënten worden rechtstreeks uit Italië geïmporteerd en de dozen waarin de pizza’s worden verpakt voor take-away zijn 100 % duurzaam. Een van de allergrootste troeven van de pizza bij La Pizza è Bella echter is de dikke, fluffy korst en de lichte, vlot verteerbare bodem. Wat ons betreft een niet te missen topadres voor pizza in Brussel.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Froissart straat 43 in Etterbeek. Lebeaustraat 75 in Brussel.
2. La Piola Pizza
Ook La Piola Pizza kreeg een eervolle vermelding in de 50 Top Pizza’s-lijst. De Brusselse stek eindigde maar liefst op een mooie 35ste plek. Ook hier komen de meeste ingrediënten rechtstreeks overwaaien vanuit bakermat Italië en kunnen de pizza’s rekenen op een prachtige ‘cornicione’: een mooi opgeblazen korst die aan de buitenkant knapperig en door de houtoven geblakerd is, terwijl hij aan de binnenkant soepel en luchtig blijft. Zo’n korst is typisch voor Napolitaanse pizza’s en krijg je door deeg met een hoge vochtbalans in een zeer hete oven te steken. Een niet te missen topper tussen de adressen voor pizza in Brussel.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Place Saint-Josse 8 in Sint-Joost-ten-Noode.
3. Nona pizza
Ook bij Nona Pizza staan er pizza’s volgens de authentieke Napolitaanse traditie op het menu en dat betekent: dunne, luchtige pizza’s met een knapperige korst en een korte baktijd in de oven. Voor hun toppings en ingrediënten werken de eigenaars van Nona uit duurzaamheidsoverweging vooral met lokaal geteelde en seizoensgebonden producten. Hun tomaten, aubergines en andere groenten halen ze zoveel mogelijk bij bioboeren uit de streek. Enkel voor hun Fior di Latte mozzarella kijken ze weleens naar vaderland Italië.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Sint-Katelijnestraat 7 in Brussel. Tervuerenlaan 5 in Etterbeek. Generaal De Gaullelaan 3 in Elsene.
4. Mito
Bij Mito draait alles om perfect gebalanceerde gastronomische pizza’s én om cocktails. Op zijn reizen door Italië zocht de chef achter het concept voortdurend naar het beste productieproces. Het deeg maakt hij op basis van een lokaal soort bloem: pas na 48 uur rijzen is het klaar voor gebruik. De ingrediënten voor de toppings zijn uiteraard van de hoogste kwaliteit, maar waar Mito pas echt het verschil maakt is in de originele smaakcombinaties. Onze favorieten: pizza ‘N’duja’ met San Marzano-tomaten en gedroogde Italiaanse N’duja-worst en de ‘Stracciatella e pistacchio’ met stracciatella kaas, pistache pesto en gele tomaten.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Rue Darwin 62 en Rue Washington in Brussel.
5. Standard
Bij Standard zetten ze voluit in op ‘gezondere’ en licht verteerbare pizza’s op basis van zuurdesemdeeg. Voor hun toppings met groenten en kruiden werken ze zoveel mogelijk samen met lokale bioboeren uit de streek. Het menu volgt de seizoenen en kan dus variëren naargelang de tijd van het jaar. Een gewone ‘margherita’, ‘burrata’ en ‘parmigiana’ staan altijd op het menu.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Rue de Moscou 11/13 in Sint-Gillis.
6. La Bottega della Pizza
Authentieke Italiaanse pizza in een authentiek Italiaans interieur: dat krijg je op je bord bij La Bottega della Pizza. Speciale creaties moet je bij deze klassieke pizzeria in het Brusselse niet verwachten, maar voor iedereen die houdt van een degelijke traditionele pizza zonder al te veel poespas absoluut een niet te missen adres voor pizza in Brussel.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ducpétiauxlaan 39 in Sint-Gillis.
7. Basils
Wie een tafeltje op het terras van Basils pizzeria vlakbij concertzaal Cirque Royal weet te bemachtigen zal het beamen: de Italiaanse taal vloeit er niet alleen bij de obers, maar ook bij het aanschuivende publiek veelvuldig over de tong en dát is altijd een goed teken. De pizza’s bij Basils zijn dan ook van topkwaliteit: een mooi geblakerde, opgeblazen korst die perfect de balans houdt tussen knapperig en zacht. Qua toppings houd je het er wat ons betreft liefst simpel: in alle eenvoud komen de pure Italiaanse smaken immers extra goed tot hun recht.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Rue des Cultes 6 in Brussel.
8. Marcella
Op een steenworp afstand van de elegante Louisawijk en van de bruisende aperowijk Ten Bos vlakbij Sint-Gillis, ligt Marcella. Ook deze pizzeria bemachtigde dit jaar een plekje in de top 50-lijst van beste pizzeria’s in Europa. Ook hier blijkt het knapperige en licht verteerbare deeg één van de grootste troeven. De pizza’s op het menu zijn voornamelijk traditioneel. Vooral de pizza met Italiaanse worst en Friarielli – Napolitaanse broccoli – groeide intussen uit tot publiekslieveling. Een van onze persoonlijke favoriete adressen voor pizza in Brussel.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Rue du Bailli 106 in Brussel.
9. Educazione Napoletana
Bij Educazione Napoletana geniet je van authentieke Napolitaanse pizza in een nog authentieker Napolitaans interieur vol heiligenbeelden en een portret van meestervoetballer Maradona. Eigenaar Bernardo d’Annolfo gaat er prat op dat hij niet alleen de ingrediënten voor zijn pizza’s maar zelfs het water uit Napels laat overkomen. Op de kaart zowel klassiekers als originele pizza’s met een creatieve twist. De ‘Lioniello’ komt met een crème van pompoen, Italiaanse worst, provola kaas en kruimels van Napolitaanse tarallo (een traditionele cracker uit de streek, red.). De ‘Wè Mamma’ is dan weer vooral origineel door de stervorm waarin hij geserveerd wordt.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Maliestraat 1 in Elsene.
Meer hotspots:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier