De beste bubbels volgens Sepideh
Als er iemand weet welke bubbels de beste zijn, dan is het wel onze Feeling-gastvrouw Sepideh. Met deze 4 tips serveer jij tijdens de feestdagen de juiste champagne!
1. Go magnum
“Koop eens een magnum fles. Die kwaliteit is altijd beter, want een magnum fles heeft het ideale formaat om wijn te laten rijpen. Mijn vriend en ik vinden het zalig om zélfs met z’n tweetjes een hele avond te genieten van een magnum fles champagne. Wat overblijft, drinken we de dag erna wel uit tijdens de lunch.”
2. Scoor met Vintage
“Laat je eens omver blazen door een rijpe vintage champagne, bv. een Bollinger vintage.”
3. Ga voor minder bekend merk
“Kies niet automatisch voor een bekend merk uit de supermarkt, bij de wijnhandel zijn er nog veel andere, interessante merken. Een champagne als Krüg is duur, maar de kwaliteit is onberispelijk. Verder hou ik van Jacquesson, Fallet-Prévostat, Jérôme Prévost en Egly-Ouriet.””
4. Kies de juist streek
“Kijk ook eens naar de Loire streek of Duitsland, daar valt ook nog heel veel te ontdekken.”