De lekkerste hapjes bij een glas wijn volgens Sepideh
Wie weet er beter wat je bij een goed glas wijn moet serveren dan wijnkenner Sepideh Sedaghatnia? Doe hier inspiratie op voor de feestdagen!
1. Seafood
“Schelp- of schaaldieren zijn altijd een hit. Niets zo gezellig als met z’n allen grijze garnalen zitten pellen. Het is ook echt bezigheidstherapie (lacht).”
2. Olijven
“Kies voor smaakvolle, goede olijven. Zelf serveer ik het liefst koningsolijven, die zijn heel subtiel van smaak en zeker niet wrang of overheersend.”
3. Houmous
“Je kunt echt in een mum van tijd houmous klaarmaken, gewoon een pot kikkererwten mixen met wat look, citroensap en tahin. Of serveer een goede olijfolie met za’atar erin (een mix van tijm en sesamzaadjes). Zet er wat goed brood bij.”
4. Charcuterie
“Zet wat lekkere charcuterie op tafel, gedroogde ham, pata negra, bresaola… Daarbij wat artisjokhartjes.”
5. Pittige dip
“Maak een pittige dipsausje: mix in de blender wat opgelegde pepers met mascarpone, olijfolie, peper en zout. Geef er grissini-stengels bij.”
Op zoek naar nog meer inspiratie voor je kerstmenu? Check dan hier dit heerlijk recept voor deluxe tiramisu. Wil je even wegdromen? Bekijk dan hier deze prachtige illustraties die aantonen wat echte liefde is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier