Op reis naar Zuid-Frankrijk? 5 x de favoriete restaurants van onze foodjournalist
Tijd en budget over? Dit zijn de restaurants waar (ook Franse) foodies zich al maanden van tevoren op verheugen. Reserveren maar!
1. Sépia: op buikgevoel
Met een spectaculair zicht op de stad en de zee is het hier fantastisch tafelen. Het decor is eigentijds, de gerechten verfijnd en licht. Chef Paul Langlère richt zich op lokale ingrediënten. Daarbij zorgt hij voor een perfecte harmonie tussen land en zee: zoals een mooi stuk vlees afgewerkt met gerookte makreel. Ernaast vind je ook broertje Bar Julis, voor wijn, cocktails en tapas.
2 rue Vauvenargues, Marseille, Restaurant-sepia.fr
2. Bessem: chef’s kiss
Als je reisbudget het toelaat, kun je een tafel reserveren bij Bessem, een van de beste restaurants in de buurt van Cannes. Chef Bessem Ben Abdallah serveert een creatief menu met seizoensgebonden ingrediënten. Inclusief aperitiefÂhapjes, voorgerecht, vis- of vleesgerecht, dessert en mignardises bij de koffie.
183 avenue de la République, Mandelieu la Napoulen, Bessem-restaurant.com
3. Baba: zon in je bord
Als Barbie en Ken op date zouden gaan, zouden ze naar hier komen. Dit restaurant hoort bij het Cap d’Antibes Beach Hotel, waar het leven zonnig is en de kussens flamingoroze. Baba is een project van chef Assaf Granit. Op de kaart staan verfijnde gerechten uit het Midden-Oosten, bereid met lokale producten. Zoals gegrilde tahinitomaten of rundsbrochette gelakt met dadelmelasse.
10 Boulevard Maréchal Juin, ÂAntibes, capdantibes-beachhotel.com
4. Spelt: vol sfeer
In Tourettes-Sur-Loup, niet ver van Nice, hebben chef Raphaël Grima en patissier Marion Luque-Bouvier een sympathiek restaurant op de kaart gezet. Ze serveren er vaste menu’s met onder meer tempura van kabeljauw en Âhoevekip met gnocchi en Âartisjok. En hun signature dish: speltÂrisotto met kreeft.
6 Grand Rue, Tourrettes-Sur-Loup, Spelt-restaurant.com
5. Pure & V: delicaat lekkers
WijnafiÂciÂoÂnado Vanessa ÂMassé opende enkele jaren Âgeleden haar eigen restaurant in Nice. Het decor is ingetogen, maar wat hier op het bord en in het glas komt, zindert nog lang na. Chef Mathias Silberbauer serveert delicate, maar radicale gerechten. Denk dan aan een tartelette met inktvisinkt en -tartaar of zeebaarssashimi met een bouillon van venkel en citroenverveine. Wie houdt van natuurwijnen zit hier gebeiteld.
7 rue du Lycée, Nice, pureandvrestaurant.com