© De Venetiaanse Gaanderijen

Heerlijk dineren: 8 x de beste restaurants van Oostende

Dineren met de ruisende zee op de achtergrond? Ja, graag! Van dineren bij een Gault Millau rated etablissement tot voetjes onder tafel in een Frans geïnspireerde bistro; dit zijn de beste restaurants in Oostende.

Alle shop-, logeer- en eetadressen in één handige gids? Download hier onze gratis digitale CityGuide Oostende.

1. Willem Hiele: verrukkelijk verstillen

restaurants Oostende
© Pieter D’Hoop

“Koken is voor mij verbinden, varen op het ritme van de zee…”, dixit chef-kok Willem Hiele, die hiermee de filosofie van zijn restaurant mooi samenvat. Net buiten de bruisende stad serveert hij verfijnde gerechten met zijn geliefde Oostende in het achterhoofd. Nagenieten? Kan, in een van de zeven gastenkamers met zicht op het wijdse landschap rondom. Een plek waar de tijd heel even lijkt stil te staan.

Kapittelstraat 71, 8460 Oudenburg. Willemhiele.be

2. Paroles Paroles: eclectische fusion kitchen

restaurants in Oostende paroles paroles

In het nieuwe Sky District, tussen de jachthaven en het station van Oostende, ligt Paroles Paroles. Op de menukaart van de Oostendse chef-kok met Ierse roots, Terence McGarrity, een Frans-Italiaanse keuken met mediterrane toetsen. Het interieur van het zuiderse restaurant en terrascafé is eclectisch en kleurrijk. Centraal staat een authentieke houten toog, tafeltjes voor twee verschuilen zich dan weer in verschillende gezellige nissen in de muur. Sinds kort werd als aanvulling op het restaurant en terrasgedeelte ook een apart wijncafé geopend.

Brandariskaai 5 & 7, 8400 Oostende. parolesparoles.be

3. Resto Marina: de betere Italiaan

restaurants Oostende
© Resto Marina

Marina is een legende in Oostende, want de zaak bestaat al sinds 1973. Dankzij hun authentieke gerechten kregen ze van de Italiaanse overheid het label Ristorante Italiano. Hier zit je dus goed voor de betere pasta, carpaccio en ossobuco. Sinds 2019 vind je hen in een nieuw pand op Oosteroever.

Hendrik Baelskaai, 7. Resto-Marina.be

4. De Venetiaanse Gaanderijen: koninklijk tafelen

restaurants Oostende
© De Venetiaanse Gaanderijen

Simplicity isn’t simple”, aldus chef-kok Stephen Foubert. In het restaurant van de Venetiaanse Gaanderijen vervangt hij toeters en bellen door gemoedelijke klasse en kwaliteit. Samen met chef Stefaan Noens en team serveert hij hier de (h)eerlijkste, seizoensgebonden gerechten. Overal waar je kijkt doet de zee dienst als bewegend schilderij – bij mooi weer wordt de dijk een salon.

Koning Bouwdewijnpromenade 1. Venetiaansegaanderijen.be

5. Roccia: pico bello

restaurants Oostende
© Roccia

Hier proef je, net buiten de stadskern, Italiaans geïnspireerde gerechten met een barbecuetoest. Het blijft vast niet bij één gang, want bij Roccia neem je graag de tijd voor een uitgebreid tafelmoment met je f(r)amily. Bij mooi weer geniet je op hun zuiderse terras van het zicht op de oude molen.

Stenedorpstraat 4. @rocciaoostende

6. Panorama: het mooiste zicht van Oostende

Hier schuif je aan tafel voor Oostendse klassiekers (de old school tomaat garnaal is om vingers bij af te likken), maar ook zeegerechten met een twist (ga eens voor de asian style langoustine). De dagverse producten en het panoramische zicht over Oostende zorgen voor een instant vakantiegevoel. Let wel op: het restaurant is enkel open in de zomermaanden én alleen bij mooi weer. Gelukkig blijft CultuurCafé De Grote Post (beneden in het gebouw) het hele jaar door draaien.

Hendrik Serruyslaan 18 A. Panorama

7. Mac Moules: rock ’n roll seafood

Het begon ooit allemaal in hét icoon van Oostende: het bekende vis- en mosselrestaurant, Kombuis. Aimée, dochter van de eigenaar zet nu het erfgoed verder in Mac Moules. Wat je er kunt verwachten? Klassieke mossels natuurlijk, maar ook mossels in lokaal bier of visburgers met verse frieten. Dat alles in een no nonsense interieur, een succesrecept.

Van Iseghemlaan 56. Mac Moules

8. Rocco Eats: vers op je bord

Bij Rocco Eats eet je wat de pot schaft, en dat zijn uitsluitend verse en smaakvolle gerechten. In deze gezellige zaak huist een intieme sfeer. Je kiest tussen een tafeltje vooraan of een krukje aan de bar waar je gelijk ook kan meevolgen in de open keuken van chef-kok Eric Maes.

Hier passeert het merendeel van wat op je bord belandt eerst via de houtoven of houtskoolgrill: van pizza’s tot seizoensgroentjes en de visvangst van de dag. Hier zijn de verse producten de ster met (h)eerlijke smaakbommetjes als resultaat. Kies je eigen gerecht of deel verschillende sharing dishes met je gezelschap. Vergeet ook de wijnkaart niet van dichtbij te bekijken; het is hier kiezen tussen enkele pareltjes. Een moeilijke keuze waarbij gastvrouw Anja Snauwaert je graag begeleidt.

Hertstraat 7, Oostende. Rocco Eats.

Meer ontdekken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content